Kultura

Izložba strip autora Borisa Stanića u Pančevu

Pančevo, Uto, 27/08/2019 - 10:10
Ivana Vlajovic


U sredu, 4. septembra, u 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu biće otvorena izložba strip autora Borisa Stanića „Daća i drugi radovi“.

Stanić će na ovoj izložbi predstaviti svoj upravo završeni strip „Daća“ o starom Banatu, nastao po motivima pripovetke Milete Jakšića. Za ovog autora Banat je mesto „lične, intimne mitologije, nastalo mešanjem predstava iz priča o precima s mamine strane, Banaćanima, sećanjima na odrastanje u Margiti i arhetipskih vizija iz filma „Biće skoro propast sveta“ Saše Petrovića“.

Ovom prilikom, autor će izložiti i svoje crteže koji predstavljaju nekoliko različitih Celina. Takođe, po prvi put, predstaviće i svoje pesme, u štampanom formatu.

Pančevački autor Boris Stanić do sada je objavio četiri stripa, a pored radova koje će izložiti u Komunikartu, trenutno crta i nekoliko novih stripova. Završio je slikarstvo, nakon čega se vratio stripu kao „svojoj prvoj ljubavi“. Njegov „Atentat“, grafički roman u kome prikazuje Sarajevski atentat i poslednje dane Gavrila Principa, pre dve godine je poznati britanski istoričar stripa Pol Gravet uvrstio na godišnju listu 50 najboljih stripova iz celog sveta.

Izložba „Daća i drugi radovi“ biće postavljena do 19. oktobra, a radno vreme izložbenog prostora KomunikArt u ulici Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu, je od 9 do 15 časova, radnim danima.
MarketingNajnovije vesti