Izložba strip autora Marka Malka u Pančevu

Kultura

Izložba strip autora Marka Malka u Pančevu

Izvor: 
KomunikArt Čet, 17/10/2019 - 13:20

U četvrtak, 24. oktobra, u 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu biće otvorena izložba strip autora Marka Malka, pod nazivom „Malk Life“.

Marko Malk je studirao fakultet za animaciju u Londonu (LCC), a već neko vreme živi u Beogradu i crta stripove. Najveći deo svog života je vozio skejt, pa su skejt art i subkultura značajno uticali i na njegovu umetnost.

„Kada mi je bilo 14 godina, dok sam se dosađivao u školi, počeo sam da crtam stripove o seksualno perverznom dvojcu (inspirisan Betmenom i Robinom) pod imenom Flyman i Worm Wonder. Ubrzo nakon toga, crtanje stripova sam zamenio voženjem skejta, alkoholom, cigaretama i lutanjem po ulicama Londona sa prijateljima, lomili smo stvari i kopali po kontejnerima”, kaže Malk o svojim formativnim godinama.

Nakon završenih studija animacije, pre nekoliko godina se preselio u Beograd.

„Ponovo sam počeo da crtam stripove kako bih dao oduška sebi i kako bi izrazio svoje misli. Počeo sam da štampam mini strip fanzine – „Serburbia“, „Malk Comics“ i poluautobiografske stripove o svom odrastanju i vožnji skejta u Londonu“, dodaje Malk, koji će na otvaranju izložbe i besplatno deliti svoj novi fanzin štampan na 16 stranica.

Izložba u agenciji Komunikart će biti otvorena do 22. novembra, a radno vreme izložbenog prostora je od 9 do 15 časova, radnim danima.
MarketingNajnovije vesti