BUDI
Kultura

‚‚Klupe za uživanciju" dobitnici Grand prija 6. BUDI-ja

Pančevo, Pet, 17/06/2016 - 09:21
Tanja Marin


PANČEVO – Ovogodišnje bijenale dečjeg izraza „6. BUDI”: U vrtu različitosti” završeno je svečanom dodelom nagrada 16. juna u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Na konkurs je pristiglo više od 1800 radova u 5 kategorija (Pozorište: BUDI zemlja čuda; Vizuelna umetnost: BUDI razlike i sličnosti – stanovnici vrta različitosti, poster omiljenog britanskog autora, maketa klupe za uživanciju; Film: BUDI lepota različitosti; Muzika: BUDI jedinstvo različitosti; Slobodna tema: BUDI drugačiji), od kojih se posebno istaklo dvadeset šest.

Najbolji rad u svim kategorijama, Grand Prix 6. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza pripao je jedanaestogodišnjacima, Filipu Jankoviću i Lani Dapčević iz Male škole umetnosti „Div Art” iz Beograda, za maketu „klupe za uživanciju”.

– Mi smo smislili da to bude riba-klupa, zato što su ribe iz okeana jako šarene i lepe. Belom glinom smo napravili maketu, rekao je Filip Janković.

Ideja ovo dvoje talentovane dece neće ostati na maketi. Njihova klupa biće izrađena u saradnji sa JKP „Zelenilom” i postavljena u Narodnoj bašti u Pančevu, pored BUDI paviljona.

Ove godine je, po prvi put, uspostavljena saradnja između pančevačkog Internacionalnog karnevala i BUDI-ja. U proteklih par dana, te dve manifestacije imale su zajedničke radionice za decu, a saradnja je krunisana dodeljivanjem maskote Bijenala – Munjevitog Krinofoliona predsednici Asocijacije „Prijatelji Pančeva” – Pančevački karneval Zorani Vladu.

6. BUDI počeo je 13. maja i završio se 16. juna. U tom periodu deca su prisustvovala i učestvovala u više od 50 kvalitetnih programa prilagođenih njima. Gost domaćin bili su Britanska ambasada u Beogradu i Britanski savet, te su mališani imali priliku da se bolje upoznaju sa njihovom kulturom.

Hor „Vokal kids” i pobednice ovogodišnjeg festivala „Majske muzičke čarolije” svojim nastupom upotpunili su svečanost povodom zatvaranja bijenala.
MarketingNajnovije vesti