• Književnica iz Pančeva objavila svoj prvi roman

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Književnica iz Pančeva Senka Pavlović, koja objavljuje pod pseudonimom Rada Lekić, upravo je objavila svoj prvi roman „Vredelo je čekati“, u izdanju „Prosvete“ iz Beograda. 

     

    „Ljubavi dolaze i prolaze, a ova  knjiga o ljubavi je uzbudljiva i neprolazna. Zateći će vas kako svojom dinamikom, tako i pričom i idejom kojom je saopštena. Tekst obuzima čitaoca, apsorbuje pažnju, provocira osmeh, zahteva halapljivo čitanje. Vešto preplitanje i prožimanje Petrinog i Zoinog narativa je filmična ideja. Slike se nižu, svaka sa svojim bojama i senzibilitetima, sličnim traumama, a različitim afinitetima. Priča je potresna, natopljena čistim emocijama, iskrenošću, uzvišenim osećanjima, mladalačkom patnjom, razočaranjima, ali i snagom volje i duha, odlučnosti, nepredavanjem i borbom“, navodi izdavač na koricama romana. 

    Ovo je i knjiga o ljubavi prema Grčkoj. Čitaoci se identifikuju sa junacima, a omiljeni pisac je uvek onaj koji piše o nečemu što je blisko senzibilitetu čitaoca, njegovoj „krvnoj grupi”. Autorka to dokazuje ovom knjigom, kojom je lečila svoju dušu, ali i dušu svakog ko pročita njeno delo.

     

    Pančevka Senka Pavlović je članica Udruženja književnika Srbije i ovo je njena druga knjiga. Pesme iz prve knjige, zbirke pesama „Opsenar“, prevedene su na rumunski, mađarski, engleski, bugarski, ruski i makedonski jezik. Mlada književnica je i dobitnica nagrade za najbolju pesmu na prošlogodišnjim „Struškim književnim susretima“. Pančevačku književnu scenu predstavila je i na međunarodnim književnim festivalima u Frankfurtu, Budimpešti, Temišvaru i Rešici u Rumuniji. 

     

    U planu je da knjiga, po prestanku epidemije, bude predstavljena u Pančevu, Zrenjaninu, Kovačici i drugim mestima Banata. Takođe, autorka je pozvana da o svojoj knjizi „Vredelo je čekati“ govori na promocijama i u rumunskom delu Banata – u Temišvaru i Rešici.

     

    Književnica iz Pančeva Senka Pavlović, koja objavljuje pod pseudonimom Rada Lekić, upravo je objavila svoj prvi roman „Vredelo je čekati“, u izdanju „Prosvete“ iz Beograda. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura