• Koncert Georgi Trajkova i Oskara Ereša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Koncert Georgi Trajkova i Oskara Ereša održaće se u Kulturnom centru Pančeva, u sredu, 25. januara, s početkom u 19h. Ulaz je slobodan.

    Ereš Oskar je rođen u Beogradu, 1994. godine. Muzičko školovanje počeo je u MŠ-u Jovan Bandur u Pančevu, u klasi prof. Milana Dujmovića, srednju muzičku školu nastavio je u klasi prof. Ane Ilić. Osnovne studije završio je 2017, u Skoplju, u Severnoj Makedoniji, u klasi prof. Darka Bageskog i master studije 2021, u Vupertalu, u Nemačkoj, u klasi prof. Gorana Krivokapića. Kao solista je nastupio 2016, s Makedonskom filharmonijom, u Skoplju. Osvojio je nagrade na takmičenjima širom Evrope, kao što su prvo mesto na Kyustendil gitarskom festivalu u Bugarskoj, kao član FMU Skoplje gitarskog kvarteta i drugo mesto na takmičenju kamerne muzike Gitara plus X, u sastavu dua gitara i mandolina u Vupertalu, Nemačka. Redovno učestvuje na majstorskim kursevima kod renomiranih svetskih profesora kao što su Alvaro Pierri, Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Zoran Dukić, Hubert Kappel, Costas Cotsiolis i drugi. Od 2021. zaposlen je kao profesor gitare u Muzičkoj školi Jovan Bandur.

    Georgi Trajkov rođen je 1997. godine, u Strumici, Severna Makedonija. Muzičko obrazovanje započeo je u DMBUC-u Ilija Nikolovski Luj u Skoplju, u klasi prof. mr Darka Bageskog, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Makedoniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj i Italiji, i osvojio sedam prvih, četiri druge i pet trećih nagrada. Takođe je učestvovao u nekoliko letnjih škola gitare, zimskoj školi gitare u Subotici (Srbija) i akademiji gitare u Ohridu (Makedonija). Nastupao je u raznim prilikama u španskoj, italijanskoj i francuskoj ambasadi u Makedoniji. Tokom studija redovno je učestvovao na koncertima u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti u Skoplju. Član je gitarskog trija FMU-a Skoplje, koji je do sada organizovao nekoliko koncerata širom Makedonije. Redovno učestvuje na majstorskim kursevima kod renomiranih svetskih profesora kao što su: Hubert Kappel, Tomas Oferman, Zoran Krajišnik, Srđan Tošić, Kostas Kociolis, Georg Šmic, Johan Miler, Roberto Fabri, Fransisko Morais Franko, Goran Listes, Oman Kaminski.

    Koncert Georgi Trajkova i Oskara Ereša održaće se u Kulturnom centru Pančeva, u sredu, 25. januara, s početkom u 19h. Ulaz je slobodan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]