Gitara Foto: Piqsels
Kultura

Koncert Georgi Trajkova i Oskara Ereša

Izvor: 
Kulturni centar Pančeva Sub, 14/01/2023 - 06:44Koncert Georgi Trajkova i Oskara Ereša održaće se u Kulturnom centru Pančeva, u sredu, 25. januara, s početkom u 19h. Ulaz je slobodan.

Ereš Oskar je rođen u Beogradu, 1994. godine. Muzičko školovanje počeo je u MŠ-u Jovan Bandur u Pančevu, u klasi prof. Milana Dujmovića, srednju muzičku školu nastavio je u klasi prof. Ane Ilić. Osnovne studije završio je 2017, u Skoplju, u Severnoj Makedoniji, u klasi prof. Darka Bageskog i master studije 2021, u Vupertalu, u Nemačkoj, u klasi prof. Gorana Krivokapića. Kao solista je nastupio 2016, s Makedonskom filharmonijom, u Skoplju. Osvojio je nagrade na takmičenjima širom Evrope, kao što su prvo mesto na Kyustendil gitarskom festivalu u Bugarskoj, kao član FMU Skoplje gitarskog kvarteta i drugo mesto na takmičenju kamerne muzike Gitara plus X, u sastavu dua gitara i mandolina u Vupertalu, Nemačka. Redovno učestvuje na majstorskim kursevima kod renomiranih svetskih profesora kao što su Alvaro Pierri, Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Zoran Dukić, Hubert Kappel, Costas Cotsiolis i drugi. Od 2021. zaposlen je kao profesor gitare u Muzičkoj školi Jovan Bandur.

Georgi Trajkov rođen je 1997. godine, u Strumici, Severna Makedonija. Muzičko obrazovanje započeo je u DMBUC-u Ilija Nikolovski Luj u Skoplju, u klasi prof. mr Darka Bageskog, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Makedoniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj i Italiji, i osvojio sedam prvih, četiri druge i pet trećih nagrada. Takođe je učestvovao u nekoliko letnjih škola gitare, zimskoj školi gitare u Subotici (Srbija) i akademiji gitare u Ohridu (Makedonija). Nastupao je u raznim prilikama u španskoj, italijanskoj i francuskoj ambasadi u Makedoniji. Tokom studija redovno je učestvovao na koncertima u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti u Skoplju. Član je gitarskog trija FMU-a Skoplje, koji je do sada organizovao nekoliko koncerata širom Makedonije. Redovno učestvuje na majstorskim kursevima kod renomiranih svetskih profesora kao što su: Hubert Kappel, Tomas Oferman, Zoran Krajišnik, Srđan Tošić, Kostas Kociolis, Georg Šmic, Johan Miler, Roberto Fabri, Fransisko Morais Franko, Goran Listes, Oman Kaminski.
MarketingNajnovije vesti