Prezentacija zaštite kulturnog nasleđa

Konzervacija i restauracija slika i nameštaja iz Legata Olge i Stevana Smederevca

Pančevo, Sre, 25/01/2017 - 09:50
Mirjana Marić


Od 25. januara do 04. februara u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo biće prezentovani rezultati višemesečnog rada na konzervaciji i restauraciji šest slika i dela nameštaja iz Legata i kolekcije Olge i Stevana Smederevac.

U okviru dugoročne orijentacije Odeljenja za istoriju umetnosti Narodnog muzeja Pančevo da se planski i sistematski izvrši konzervacija i restauracija najugroženijih slika, 2016. godine preduzeta je zaštita dela iz Legata Olge i Stevana Smederevca i predmeta koji potiču iz njihove kolekcije.

Projekat „Konzervacija i restauracija slika i nameštaja iz Legata i kolekcije Olge i Stevana Smederevca iz Narodnog muzeja Pančevo“ podržan je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u vrednosti od 1.000.000,00 dinara, na osnovu Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite, očuvanja i prezentacije muzejskog nasleđa u 2016. godini. Projekat je obuhvatao konzervaciju i restauraciju devet kulturnih dobara iz Legata i porodične kolekcije izabranih prema prioritetu u tretmanu – šest slika i tri predmeta primenjenih umetnosti (nameštaj).
MarketingNajnovije vesti