• Kulturni centar Pančeva: Mart u znaku FEST-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kulturni centar Pančeva pripremio je kvalitetan program u martu, od čega izdvajamo prikazivanje filmova sa ovogodišnjeg FEST-a, hit predstavu Hotel 88, koncert našeg proslavljenog klarinetiste Ognjena Popovića, izložbu crteža i originalnih strip tabli italijanskih autora Zagor iz našeg sokaka, dečje predstave Princeza na zrnu graška i Mačak u čizmama, kao i predstavljanje izdavačke kuće Dereta.

    Odmah nakon FEST-a, ljubitelji filma imaće mogućnost da pogledaju hit filmove domaćih i inostranih reditelja sa 47. Međunarodnog filmskog festivala i to u Pančevu. Na programu su domaći filmovi Reži Koste Đorđevića i Šavovi Miroslava Terzića, kao i inostrani Dogman, Yuli, francuski film Kler Darling, Tvrđava i Poslednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine.
    Predstava Hotel 88 u adaptaciji i režiji Staše Koprivice na programu je u utorak, 12. marta sa početkom u 19.30. U predstavi igraju Tamara Krcunović, Anđela Jovanović, Andrija Kuzmanović i Vladimir Aleksić. Hotel 88 je romantična priča koja se odigrava na vrhu hotela 88 Rooms u Takovskoj ulici, i predstavlja jedinstveni spoj savremenog ambijentalnog teatra i tradicionalne komedije situacije. Radnja predstave se odvija u luksuznom hotelu, gde mladi bračni par Viktor i Ana, dolaze da provedu romantičan medeni mesec. Sandra i Marko, drugi bračni par, takođe dolaze u taj isti hotel, sa istim ciljem. Sve bi to bilo vrlo ljupko i romantično da Viktorova Ana i Sandrin Marko nisu prethodno bili u vrlo burnom braku. Tokom jedne jedine noći u Hotelu 88, životi ovo četvoro ljudi doživeće strasne, ali i urnebesne promene.

    Za sve ljubitelje pop/jazz/classic fusion zvuka, naš proslavljeni klarinetista Ognjen Popović održaće koncert u subotu, 16. marta u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. Sa novim bendom i novim zvukom, povešće nas na muzičko putovanje kroz žanrove i stilove zajedno sa Banetom Gluvakovim (gitara), Mionom Barbul (klavir), Slobodanom Gerićem (kontrabas) i Aleksandrom Saletom Radulovićem (perkusije).

    Takođe, muzički program Kulturnog centra Pančeva obogatiće i koncert Amire Medunjanin koji će se održati u sredu, 13. marta u 20 časova, i dva besplatna hit koncerta: nastup braće Teofilović i Miroslava Tadića u Dvorani u petak, 22. marta s početkom u 20 časova, kao i koncert Ane Avramov koji je zakazan za petak, 29. mart u 20 časova.

    Povodom obeležavanja pedesetogodišnjice od izlaska prvog broja stripa o Zagoru na našim prostorima, izložba crteža i originalnih strip tabli Zagor iz našeg sokaka biće otvorena u ponedeljak, 4. marta u 19 časova u Foajeu Kulturnog centra Pančeva i trajaće do utorka, 19. marta. Zagor iz našeg sokaka je zbirka crteža grupe autora, originalnih strip tabli, kolekcionarskih primeraka stripa i ostalih eksponata čiji je zajednički činilac univerzum Bonelijevog strip junaka Zagora-te-neja.  Zbirka crteža nastala je zahvaljujući ideji  Miodraga Ivanovića Mikice i dobroj volji strip crtača sa ovih prostora u poslednje 4 godine. 
    Dečja predstava Princeza na zrnu graška Dečje scene Pođi tuda… Kulturnog centra Pančeva biće odigrana u subotu, 16. marta u 12 časova, kao i još jedna predstava u koprodukciji BUDI i dečje scene Pođi tuda Kulturnog centra Pančeva – Mačak u čizmama, koja je na programu je u subotu 30. marta u 12 časova.
    Dramatizacija predstave Nine Džuver po tekstu Hansa Kristijana Andersena, jednog od najznačajnijih stvaralaca za decu, u režiji Vladana Đurkovića govori o tome da svako pronađe onoga koga želi, ako je dovolјno strplјiv i uporan – baš kao što princ beše strplјiv. Nije hteo da oženi ni jednu drugu, nego pravu princezu, a onda mu se ona jednog dana pojavila na vratima. Druga pouka koju predstava nosi je da ponekad moramo da budemo domišlјati.
    U predstavi igraju Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović, Nataša Balog i Mladen Vuković.

    Poznаtu bаjku o Mаčku u čizmаmа publici izlаžu tri mišićа iz špаjzа, koje tumаče pаnčevаčki glumci Alisа Lаcko, Jovаn Popović i Jelenа Đulvezаn. U odnosu na čuvenu bajku Šarla Peroa najveća izmena učinjena je pomeranjem perspektive i davanjem uloge naratora šašavoj družini miševa glumaca. Mišje pozorište „glumi“ bajku o vodeničarevom najmlađem sinu i dovitljivom mačku koji mu pomaže da se izvuče iz teške životne situacije. 
    U sklopu predstavljanja izdavačke kuće Dereta, Kulturni centar Pančeva ugostiće Aleksandra Šurbatovića, književnika i glavnog urednika izdavačke kuće Dereta iz Beograda, kao i Tamaru Krstić, novinarku i članicu žirija za dodelu Ninove nagrade u sredu, 13. marta u 19 časova u Galeriji Milorada – Bate Mihailovića. Gosti će razgovarati o aktuelnim knjigama ove izdavačke kuće i predstaviti njenu izdavačku delatnost. Takođe, biće osvrta na savremenu srpsku prozu, kao i onu prevedene književnosti, te će se govoriti i o savremenoj književnoj sceni. Za kraj večeri sledi i iznenađenje programa. Posetioci će imati priliku i da razgledaju odabrane naslove Derete specijalno za ovu priliku i da ih kupe po povoljnim cenama.

    Kulturni centar Pančeva pripremio je kvalitetan program u martu, od čega izdvajamo prikazivanje filmova sa ovogodišnjeg FEST-a, hit predstavu Hotel 88, koncert našeg proslavljenog klarinetiste Ognjena Popovića, izložbu crteža i originalnih strip tabli italijanskih autora Zagor iz našeg sokaka, dečje predstave Princeza na zrnu graška i Mačak u čizmama, kao i predstavljanje izdavačke kuće Dereta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]