• Kulturni centar Pančeva s ponosom predstavlja 12. KLASIK FEST

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvanaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 8. do 11. juna na nekoliko lokacija u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović.

    Svečano otvaranje festivala biće održano 8. juna u 20h u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, kada će biti izvedena dela Ravela, Žolivea, Debisija i Risa, u interpretaciji internacionalnog sastava koji čine Hana Paraušić (harfa), Robert Lakatoš (violina), Miladin Batalović (violina), Jožef Bisak (viola), Senja Rumukainen (violončelo), Nikolaj Sajko (violončelo), Slobodan Gerić (kontrabas), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir). Ulaz na koncert je besplatan.

    U petak, 9. juna u Evangeličkoj crkvi u Pančevu u 20 sati na programu su dela Plejela, Merkua, Sedlara i Fibiha. Dela izvode Miladin Batalović (violina), Nikolaj Sajko (violončelo), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Dositej Novaković (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir), a ulaz na program je besplatan za sve posetioce.

    U subotu, 10. juna u Svetosavskom domu u 20 sati biće održano treće veče Klasik Fest-a, uz kompozicije Mendelsona, Kodalja i Mocarta, u izvođenju Roberta Lakatoša (violina), Jožefa Bisaka (viola), Senje Rumukainen (violončelo) i Lorenca Kosija (klavir). Ulaz na ovaj program je takođe besplatan.

    Završne večeri Klasik Fest-a, u nedelju, 11. juna u Kulturnom centru Pančeva, na programu je Disco party s Balkanskom kamernom akademijom, uz dirigenta Aleksandra Kojića. Ulaznice po ceni od 1.000 rsd mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

     

    Međunarodni festival klasične kamerne muzike od 8. do 11. juna u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura