BUDI

Mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule

Pančevo, Uto, 14/06/2016 - 12:39
Mirjana Marić











Knjiga za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule”, Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić, predstavljena je u ponedeljak, 13. juna na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo.

Osim autorki, o slikovnici je govorila i nakladnica Biserka Vranić („Medit”, Pula) kao izdavačica ove slikovnice, a moderator događaja bio je umetnički direktor BUDI-ja, Branislav Radovanović. Učenici prvog razreda OŠ „Bratstvo – jedinstvo” recitovali su pesme iz knjige. 

Ilustracije za ovu knjigu nastale su u saradnji s polaznicima hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu, koju je vodila profesorka Ana Šarčević i u osnovnoj školi „Veli Vrh” u Puli na časovima slobodnih aktivnosti iz likovne kulture, pod vodstvom profesorke Roberte Weissman Nagy. 

Ideja je nastala kada smo prvu slikovnicu „Mala zb(i)rka priča” predstavljali na prošlom BUDI – ju, kada su nas iznenadila deca iz škole „Bratstvo – jedinstvo” i učiteljica Snežana Đorđević koja je pripremila igrokaze temeljene na našim pričama i pesmama. I tako smo došle na ideju da sledeća naša slikovnica bude saradnja između nas odraslih i dece koja će ilustrovati slikovnicu – otkriva Feodora Gubaš Štifanić. Spisateljice vešto okupiraju pažnju mališana svojim pričama i pesmama

Inspiracija su mi same reči. Igre reči su jako interesantne, pa na njima temeljim svoje pesme – kaže Snježana Akrap Sušac. 

Slikovnica „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” uvršćena je u katalog hrvatskih izdanja za decu i mlade, u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bolonji 2015. godine.








Marketing



Najnovije vesti