• Milica Jovanov: Kroz ilustraciju najbolje predstavljam svoje zamisli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Milica Jovanov, dvadesetšestogodišnja Pančevka koja se odmalena bavi crtanjem i slikanjem, ilustrovala je dečju knjigu „Carstvo sporta”, pesnika Radislava Jovića.

    S obzirom na to da se prvi put susrela s ovakvim projektom, navela je kako je to istovremeno bilo uzbudljivo, pomalo stresno, ali svakako prelepo iskustvo.

     

     

    Saradnja s gospodinom Radislavom bila je fenomenalna i izuzetno mi je drago što sam učestvovala u ideji ohrabrivanja dece da počnu da se bave sportom. On je u knjizi na divan način opisao čari gotovo svakog sporta pojedinačno. Samo iz razloga što smo imali kratak rok, to jest, za nepunih dvadeset dana trebalo je u dogovoru s autorom da osmislim i posle toga realizujem dvanaest ilustracija, bila sam malo pod stresom. Sam proces iziskuje mnogo vremena, ali sve smo završili kada je i bilo dogovoreno, rekla je naša sugrađanka.

    Za nju je, kako navodi, ilustrovanje dečje knjige još jedna potvrda i dodatna motivacija da nastavi da se bavi digitalnom umetnošću. Naime, želja za tim pojavila se prilikom njenog učešća u projektu animacije crtanog serijala.

    S tim sam započela nedavno, početkom ove godine, a već sam sigurna da je to nešto čime želim ubuduće da se bavim. Kroz digitalnu ilustraciju i animaciju najbolje predstavljam svoje zamisli, pojasnila je Milica.

    S druge strane, nije zanemarila ni tradicionalne tehnike crtanja i slikanja. Odmalena je posvećivala pažnju toj umetnosti koja je pratila kroz osnovnu i srednju školu, ali i fakultet. Odgovarajući na pitanje, zbog čega je odabrala taj put, Milica je istakla kako veruje da je on izabrao nju.

     

     

    Nisam izabrala time da se bavim, jednostavno me taj poziv prati oduvek. Za mene slikanje i crtanje predstavlja način života. Bez toga ne bih znala ko sam, a nemam ni predstavu čime bih se bavila. Potreba da se misli i ideje koje imam u glavi prenesu na papir deo je mene.

    Govoreći o budućim projektima, Milica Jovanov ističe da trenutno radi na skicama za dečju knjigu američke spisateljice Maureen Harrop.

    U kontaktu smo i ako sve bude kako treba, sa konkretnom saradnjom ćemo početi od januara.

    Radovi ove naše sugrađanke, pretežno portreti, krase domove širom sveta, poslati su u Englesku, Francusku, Italiju, Češku, SAD, Katar, Maleziju…

    Milica Jovanov je pre nepunih deset dana diplomirala na Visokoj tekstilnoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment, na odseku za dizajn tekstila i odeće.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]