• Moramo da opravdamo titulu najpopularnijeg benda u 2015. godini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Miloš Babić „Bakara“, vokal pančevačkog hardcore/trash/punk bend Boxer koji je nedavno osvojio titulu najpopularnijeg i najslušanijeg benda u 2015. godini, na takmičenju koje je organizovao veb sajt  Get on the Stage fanzine, u intervjuu za portal 013info pričao je o nastanku benda, kako se osećaju nakon takmičenja, gde nastupaju i kakve planove imaju za ovu godinu.

    Bend Boxer nastao je 2013. godine sa idejom da se bavi autorskim pesmama. U početku su menjali žanrove i članove postave, a danas u bendu sviraju sjajni muzičari Miloš Babić – vokal Ivan Marković – gitara, Dejan Marković – gitara, Miloš Jerosimić – bas i Predrag Slavkovic – bubnjevi.

    Bend Boxer proglašen je za najpopularniji bend u 2015. godini od strane publike portala Get on the stage franzin. Da li ste se iznenadili rezultatima glasnja i kako se osećate povodom ove titule?

    Kao pobednici Oktobarske top liste gde smo iza sebe ostavili Beogradski bend Trulu romansu. koji je poznat u beogradskim punk krugovima, s optimizmom smo ušli i na godišnju top listu. Glasanje je trajalo mesec dana i uz pomoć publike i prijatelja uspeli smo i da pobedimo.

    Ova pobeda je samo vetar u leđa, moraćemo da je opravdamo i da dokažemo publici „Zašto smo tu gde jesmo“. Imamo materijala i imamo šta da kažemo.

    Ovaj sastav postoji od 2013. godine, a članovi su došli iz grupa The Group, Iskaz, Full Speed Ahead, i drugih. Moglo bi se reći da je muzička scena u Pančevu bogata kvalitetnim muzičarima iz raznim žanrova. Koliko ostale pančevačke punk bendove doživljavate kao konkurenciju?

    S obzirom da smo mi sad već mogu reći „starija garda pančevačke punk/hardcore/trash scene i da se svi se dobro znamo lično i već godinama, slobodno mogu da kažem da nema tu konkurencije. Ali su gotovo svi bendovi 90% u hibernaciji, jer su stigli do određenog nivoa i tu stali. Nedostaje im više nastupa, gostovanja, spotova i pojavljivanja u medijima i naravno novca.

    Svake godine organizujete festival muzike koji se zvao „Vam dam malo punka”, a sada Toxic weekend. Šta planirate za ovu godinu, da li će biti nekih novina?

    Svake godine pravimo Toxic weekend festival. Prošlogodišnji, treći po redu je bio i najveći i najposećeniji do sada, što znaci da smo sazreli i na tom polju. Po mom mišljenju sada je na nekom svom maksimumu jer za sve ostalo i nešto ozbiljnije treba mnogo više sredstava.

    Gde nastupate? Kakvi su vam planovi za naredni period?

    Najdraže nam je da nastupamo u Pančevu. U martu u Beogradu treba učestvujemo na URMS-u na Vračaru. Imamo pozive za Zrenjanin, Požarevac, Niš, Kraljevo. Vreme je i da se malo posvetimo snimanju albuma jer smo na tom polju „probili sve rokove”. 

    M. M. Veličković

    Miloš Babić „Bakara“, vokal pančevačkog hardcore/trash/punk bend Boxer koji je nedavno osvojio titulu najpopularnijeg i najslušanijeg benda u 2015. godini, na takmičenju koje je bilo organizovano na sajtu Get on the Stage fanzine, u intervjuu za portal 013info pričao je o nastanku benda, kako se osećaju nakon takmičenja, gde nastupaju i kakve planove imaju za ovu godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]