bakara
Intervju - Miloš Babić Bakara, vokal benda Boxer

Moramo da opravdamo titulu najpopularnijeg benda u 2015. godini

Pančevo, Čet, 21/01/2016 - 16:03
Mirjana Marić


Miloš Babić "Bakara", vokal pančevačkog hardcore/trash/punk bend Boxer koji je nedavno osvojio titulu najpopularnijeg i najslušanijeg benda u 2015. godini, na takmičenju koje je organizovao veb sajt  Get on the Stage fanzine, u intervjuu za portal 013info pričao je o nastanku benda, kako se osećaju nakon takmičenja, gde nastupaju i kakve planove imaju za ovu godinu.

Bend Boxer nastao je 2013. godine sa idejom da se bavi autorskim pesmama. U početku su menjali žanrove i članove postave, a danas u bendu sviraju sjajni muzičari Miloš Babić - vokal Ivan Marković – gitara, Dejan Marković – gitara, Miloš Jerosimić – bas i Predrag Slavkovic – bubnjevi.

Bend Boxer proglašen je za najpopularniji bend u 2015. godini od strane publike portala Get on the stage franzin. Da li ste se iznenadili rezultatima glasnja i kako se osećate povodom ove titule?

Kao pobednici Oktobarske top liste gde smo iza sebe ostavili Beogradski bend Trulu romansu. koji je poznat u beogradskim punk krugovima, s optimizmom smo ušli i na godišnju top listu. Glasanje je trajalo mesec dana i uz pomoć publike i prijatelja uspeli smo i da pobedimo.

Ova pobeda je samo vetar u leđa, moraćemo da je opravdamo i da dokažemo publici "Zašto smo tu gde jesmo". Imamo materijala i imamo šta da kažemo.

Ovaj sastav postoji od 2013. godine, a članovi su došli iz grupa The Group, Iskaz, Full Speed Ahead, i drugih. Moglo bi se reći da je muzička scena u Pančevu bogata kvalitetnim muzičarima iz raznim žanrova. Koliko ostale pančevačke punk bendove doživljavate kao konkurenciju?

S obzirom da smo mi sad već mogu reći „starija garda pančevačke punk/hardcore/trash scene i da se svi se dobro znamo lično i već godinama, slobodno mogu da kažem da nema tu konkurencije. Ali su gotovo svi bendovi 90% u hibernaciji, jer su stigli do određenog nivoa i tu stali. Nedostaje im više nastupa, gostovanja, spotova i pojavljivanja u medijima i naravno novca.

Svake godine organizujete festival muzike koji se zvao „Vam dam malo punka”, a sada Toxic weekend. Šta planirate za ovu godinu, da li će biti nekih novina?

Svake godine pravimo Toxic weekend festival. Prošlogodišnji, treći po redu je bio i najveći i najposećeniji do sada, što znaci da smo sazreli i na tom polju. Po mom mišljenju sada je na nekom svom maksimumu jer za sve ostalo i nešto ozbiljnije treba mnogo više sredstava.

Gde nastupate? Kakvi su vam planovi za naredni period?

Najdraže nam je da nastupamo u Pančevu. U martu u Beogradu treba učestvujemo na URMS-u na Vračaru. Imamo pozive za Zrenjanin, Požarevac, Niš, Kraljevo. Vreme je i da se malo posvetimo snimanju albuma jer smo na tom polju „probili sve rokove”. 

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti