Fotografija Ivane Nedeljković Foto: Ivana Nedeljković
Kultura

Na fotomaratonu u Berlinu dve pobednice iz Pančeva

Izvor: 
013info Pon, 16/11/2020 - 14:43Fotomaraton pod nazivom “Humanity and nature - an everlasting conflict?” održan je 11. oktobra 2020. godine a organizovala ga je umetnička škola Jugendkunstschule Marzahn-Hellersdorf iz Berlina. 

Od 280 pristiglih fotografija koje je poslalo 112 mladih fotografkinja i fotografa iz sedam zemalja, među 15 pobedničkih našle su se i fotorgafije mladih pančevačkih studentkinja Ivane Nedeljković(21) i Natalije Stojanović(24).

Sve pobedničke fotografije biće izložene na izložbi u Berlinu u januaru i februaru 2021. godine a u junu izložba sa pobedničkim fotografijama biće prezentovana i na afričkom kontinentu u okviru festivala Kigali Photo Fest u Ruandi.

Ovaj jednodnevni fotomaraton organizovan je u okviru programa “Changing Planet - Network for Young Photographers” koji daje mogućnost mladima da uče I promovišu svoj rad na izložbama i projektima edukacije u oblasti fotografije. 

Pobednice Ivana i Natalija su sa grupom mladih fotografkinja i fotografa iz Pančeva i još šest evropskih zemalja u toku 2018. I 2019. godine, kao učesnice projekata međunarodne mobilnosti “Nature in frame” finansiranog od strane Erasmus+ programa, učestvovale u više projekata i aktivnosti u Nemačkoj i Srbiji, gde su se bavile različitim temama korelacije između prirode, ljudi, ekologije i arhitekture, te na svakom koristile fotografiju kao medij komunikacije. Projekat je nastao kao rezultat saradnje između javne kompanije za uređenje zelenih prostora i infrastrukture Grün Berlin GmbH iz Berlina, udruženja Roter Baum iz Berlina, umetničke škole Jugendkunstschule Marzahn-Hellersdorf iz Berlina i međunarodne mreže ORA-Network koja sarađuje sa pančevasčkim udruženjim Narandžasti i udruženjem Crveno drvo iz Srbije.

Udruženja Narandžasti i Crveno drvo iz Srbije planiraju da i u 2021. godini nastave da u okviru Erasmus+ programa zajedno sa svojim međunarodnim partnerima organizuju nove aktivnosti i programe koji će mladima iz naše sredine dati mogućnost da učestvuju u više projekata međunarodne mobilnosti.

Fotografija Natalije Stojanović
Foto: Natalija Stojanović
copyright_natalija_stojanovicg.jpg

Fotografija Ivane Nedeljković
Foto: Ivana Nedeljković
copyright_ivana_nedeljkovice.jpgMarketingNajnovije vesti