• Na fotomaratonu u Berlinu dve pobednice iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fotomaraton pod nazivom “Humanity and nature – an everlasting conflict?” održan je 11. oktobra 2020. godine a organizovala ga je umetnička škola Jugendkunstschule Marzahn-Hellersdorf iz Berlina. 

    Od 280 pristiglih fotografija koje je poslalo 112 mladih fotografkinja i fotografa iz sedam zemalja, među 15 pobedničkih našle su se i fotorgafije mladih pančevačkih studentkinja Ivane Nedeljković(21) i Natalije Stojanović(24).

    Sve pobedničke fotografije biće izložene na izložbi u Berlinu u januaru i februaru 2021. godine a u junu izložba sa pobedničkim fotografijama biće prezentovana i na afričkom kontinentu u okviru festivala Kigali Photo Fest u Ruandi.

    Ovaj jednodnevni fotomaraton organizovan je u okviru programa “Changing Planet – Network for Young Photographers” koji daje mogućnost mladima da uče I promovišu svoj rad na izložbama i projektima edukacije u oblasti fotografije. 

    Pobednice Ivana i Natalija su sa grupom mladih fotografkinja i fotografa iz Pančeva i još šest evropskih zemalja u toku 2018. I 2019. godine, kao učesnice projekata međunarodne mobilnosti “Nature in frame” finansiranog od strane Erasmus+ programa, učestvovale u više projekata i aktivnosti u Nemačkoj i Srbiji, gde su se bavile različitim temama korelacije između prirode, ljudi, ekologije i arhitekture, te na svakom koristile fotografiju kao medij komunikacije. Projekat je nastao kao rezultat saradnje između javne kompanije za uređenje zelenih prostora i infrastrukture Grün Berlin GmbH iz Berlina, udruženja Roter Baum iz Berlina, umetničke škole Jugendkunstschule Marzahn-Hellersdorf iz Berlina i međunarodne mreže ORA-Network koja sarađuje sa pančevasčkim udruženjim Narandžasti i udruženjem Crveno drvo iz Srbije.

    Udruženja Narandžasti i Crveno drvo iz Srbije planiraju da i u 2021. godini nastave da u okviru Erasmus+ programa zajedno sa svojim međunarodnim partnerima organizuju nove aktivnosti i programe koji će mladima iz naše sredine dati mogućnost da učestvuju u više projekata međunarodne mobilnosti.

    Od 280 pristiglih fotografija koje je poslalo 112 mladih fotografkinja i fotografa iz sedam zemalja, među 15 pobedničkih našle su se i fotorgafije mladih pančevačkih studentkinja Ivane Nedeljković(21) i Natalije Stojanović(24).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura