Tatjana Tatic

Tatjana Tatić, solistkinja Baleta

privatna arhiva
Kultura

Nagrada Narodnog pozorišta za pančevačku balerinu

Pančevo, Pet, 22/11/2019 - 21:43
Ivana Vlajovic

Pančevki Tatjani Tatić, solistkinji Baleta, 22. novembra uručena je nagrada Narodnog pozorišta u Beogradu za najbolje individualno premijerno umetničko ostvarenje u okviru repertoara Narodnog pozorišta u sezoni 2018/19. za glavnu ulogu Odete/Otilije u Baletu Labudovo jezero, Petra Iljiča Čajkovskog.

Za Tatjanu ova uloga ima ogroman značaj, jer je, kako kaže, to najveća uloga koju jedna balerina može da doživi u svojoj karijeri.

„Sama nagrada predstavlja podsticaj kako za druge, tako i za dalju nadogradnju ove uloge, jer nikad ne može da bude savršeno. Uvek ima šta da se doda emotivno, tehnički, umetnički. To su potpuno dva različita lika u jednom baletu“, rekla je Tatjana za 013info.

Osim Tatjane, dobitnici ove nagrade su i glumica Jovana Stojiljković (Sofka, „Nečista krv“), glumac Nenad Jezdić (Gazda Marko, „Nečista krv“), prvak Opere Miodrag Jovanović (Mitke, „Koštana“), dirigentkinja Ana Zorana Brajović („Koštana“), i operska pevačica Evgenija Jeremić (Koštana, „Koštana“ i Stana, „Na uranku“).

Narodno pozorište je svečanim programom „Goreti vatrom Apolonovom“, u okviru kojeg su dodeljene nagrade uz osvrt na sve ono što je obeležilo prethodnih godinu dana, proslavilo 151 godinu postojanja.
MarketingNajnovije vesti