Kultura

Nova kulturno-turistička ruta „Stopama Đorđa Vajferta”

Pančevo, Sre, 01/06/2016 - 11:17
Mirjana Marić Veličković

U okviru programa manifestacije „Dani Vajferta“, u subotu 4. juna u 11 časova ispred prostorija Turističke organizacije Pančeva, kreće nova, dopunjena kulturno-turistička ruta – „Vajfertova ruta – Stopama Đorđa Vajferta“, koja na najbolji način ilustruje život i delo Đorđa Vajferta u Pančevu.

Za tu priliku štampane su posebne mape „Vajfertova ruta“, koje sadrže sve relevantne informacije o mestima: Vajfertova rodna kuća, Stara pančevačka pivara, Rodna kuća Olge Smederevac, Crkva Sv. Preobraženja, Magistrat, Slavina, crkva Svete Ane i porodična grobnica Vajfertovih. Obilazak „Vajfertove rute“ organizuje se uz stručno vođenje turističkog vodiča, i besplatan je za sve zainteresovane.

vajfertova_ruta_2016.jpg

 

Prilikom promocije turističke rute, Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva istakao je značaj promocije „Vajfertove rute“ i upoznavavanja Pančevaca i turista koji dolaze u Pančevo sa zaostavštinom koju je Đorđe Vajfert ostavio mlađim generacijama: Kao Vajfertovi sugrađani, „Vajfertovom rutom” i celokupnom manifestacijom „Dani Vajferta” pokušaćemo da mu se odužimo, i da posebno predstavimo njegova dela, moralne, humanitarne i ljudske obrasce”.

Organizator manifestacije „Dani Vajferta je Turistička organizacija Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva.Marketing

Najnovije vesti