• Novi prostor za alternativnu umetnost

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U prostorijama galerije Bate Mihailovića, odnosno, nekadašnjoj redakciji lista „Pančevac” zvanično je otvorena „nova”Elektrika. Aleksandar Zograf, jedan od organizatora programa, objasnio je da je ovo novi prostor sa starom idejom, odnosno da će se organizatori kulturnih dešavanja truditi da zadrže neoficijalnu atmosferu, ali će morati da je prilagode novom prostoru i okolnostima. U njoj će eksperimentalni umetnici iz regiona i šire moći i dalje da predstavljaju svoje radove.

    Prvi program Elektrike u novom prostoru upriličen je u sredu, 6. maja, u čast posete poljskih studenata srpskog jezika koji, putujući po Vojvodini, upoznavaju se sa njenom kulturom. Aleksandar Zograf je prisutnima predstavio svoj dosadašnji rad, a nakon toga je pušten i film Ognjena Glavonjića „Živan pravi punk festival”. Na ovaj način studenti su pored stare kulture imali da vide i nešto od modernije srpske umetnosti.
    Elektrika se trenutno nalazi samo u jednojprostoriji galerije, dok je ostali deo predviđen za izlaganje dela umetnika Bate Mihailovića. U planu je i pravljenje prostorija u kojima će umetnici, tokom gostovanja, moći da borave i spavaju i na taj način budu u blizini svojih dela.

    A. B.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura