• OD PANČEVA DO ŽENEVE: Oboistkinja Aleksandra Kinđić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Aleksandra Kinđić (18) studentkinja je prve godine na Muzičkoj Akademiji u Ženevi, u klasi profesora Alekseja Ogrinčouka za Obou. Osnovu i srednju Muzičku školu završila je u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“,a tokom školovanja osvajala je brojne visoke nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima i održala je više solističkih koncerata.

    U toku svog školovanja Aleksandra je išla na dve razmene srednjoškolaca, u Francusku i u Italiju. Prema njenim rečima te razmene pomogle su joj u savladavanju tih jezika i u njenom muzičkom razvoju.

    – U prvom razredu srednje škole išla sam na rszmenu srednjoškolaca, one je trajala nekoliko meseci, išla sam prvo u Italiju to je bilo divno iskustvo za mene jer sam imala priliku da upoznam nove ljude i da naučim Italijanski jezik. Nakon te razmene išla sam na razmenu srednjoškolaca u Francusku, u drugoj godini srednje škole, to mi je značilo jer sam naučila jezik, a i zato što sam mogla da radim na sebi i na svom sviranju. U to vreme imala priliku da sviram Obou sa orkestrom „Europian Spirit of Youth“ na trideset koncerata tokom tri godine, zajedno sa njima išla sam na tri turneje kroz Italiju, Austriju i Sloveniju, kaže nam Aleksandra.

    Svoje osnovne akademske studije započela je na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu gde je završila prvu godinu u klasi profesora Dragana Lazića, a nakon toga studije počinje u Ženevi na Francuskom jeziku. Pet solističkih koncerata Aleksandra je održala u galeriji SANU-a, a takođe je održala jedan solistički koncert  zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS-a na Kolarcu kao jedan od pobednika konkursa mladi i uspešni koji je organizovao RTS.

    Kako kaže, inspiraciju za svoj rad nalazi u radnoj atmosferi koja se nalazi na njenom fakultetu, kao i u radu sa profesorom Aleksejem Ogrinčoukom:

    – Kada sam prešla u Ženevu bila sam iznenađena količinom posvećenosti koju svi na fakultetu imaju prema muzici i to me je onda posebno inspirisalo. Pored kolega sa fakulteta glavni uticaj ima moj profesor Aleksej Ogrinčouk, sa njim sam imala priliku da radim pre fakulteta na master klasovima koji su se održavali u Grčkoj i sada dosta napredujem zahvaljujući radu sa njim, objašnjava nam Aleksandra.

    Do sada je imala više osvojenih prvih nagrada i laureata na prestižnim takmičenjima poput: Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“, Republičko takmičenje za Oboe, Međunarodni Festival Slovenske Muzike održan u Moskvi, Premio Clivis održan u Rimu.

     

    Aleksandra Kinđić (18) studentkinja je prve godine na Muzičkoj Akademiji u Ženevi, u klasi profesora Alekseja Ogrinčouka za Obou. Osnovu i srednju Muzičku školu završila je u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“,a tokom školovanja osvajala je brojne visoke nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima i održala je više solističkih koncerata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura