• Pančevac Vuk Vučković ponovo izlaže u Njujorku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak 19. aprila biće otvorena druga samostalna izložba u Njujorku pančevačkog slikara Vuka Vučkovića. Izložba nosi naziv “When I Close My Eyes”, a Vučković će izlagati u DSGNRR galeriji.

    Postavku čini osam slika velikog formata, koji su izvedene tehnikom akrilnih boja na platnu. Motivi na ovim slikama su apstraktni i poluapstraktni, veoma raznovrsni po načinu izvođenja.

    Ovi radovi su kombinacija raznolikih stilova i tehnika, kao što su popart, optička umetnost, street art, enformel i mnogi drugi, još nedefinisani, pravci savremene umetnosti.

    – Pojedine slike pažljivo planirane, dok druge nastaju spontano. One predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu. Pored ovih potpuno novih radova nastalih u proteklih dva meseca, u drugoj prostoriji biće izloženi printovi dobro poznate serije slika “Uzbudljivi Gradovi”, rekao je Vuk Vučković za portal 013info.

    Izložba se održava u saradnji sa DSGNRR galerijom čiji je vlasnik firma 3Lite iz Srbije, a koja od skora ima svoje kancelarije i galeriju u Njujorku. Galerija se nalazi u okviru veoma moderne zgrade Brooklyn Navy Yard. Kao što samo ime kaže to je nekada bila vojna luka, a sada je transformisana u turističko poslovni centar. Ceo taj deo Bruklina sada je veoma atraktivan, a sve se nalazi na jednu stanicu voza ili broda do Menhetna.

    Izložba će trajati do 6. maja 2022.

     

     

     

    U utorak 19. aprila biće otvorena druga samostalna izložba u Njujorku pančevačkog slikara Vuka Vučkovića. Izložba nosi naziv “When I Close My Eyes”.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]