• Pančevačke „Principesse“: Mladi klavirski duo do sada osvojio 11 nagrada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Principesse“, mladi klavirski duo koji čine Mina Korać (15) i Nevena Gavranović (16), prošle godine su dobile nagradu AP Vojvodina, a bile su i laureat na internacionalnom takmičenju „Davorin Jenko“, održanom u Beogradu. Pored navedenih nagrada, ostvarile su mnoge značajne i prestižne rezultate na takmičenjima u Srbiji, ali i šire.

    I Mina i Nevena počele su svoje školovanje u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ ranije od svoje generacije. One su učenice trećeg razreda vokalno-instrumentalnog smera, odsek za klavir u klasi profesorke Jelene Popović. Nevena je i učenica prirodno-matematičkog smera Gimnazije „Uroš Predić“,  a pored toga je i članica Muzičkog centra Pančevo. Mina i Nevena su u svojim osnovnim školama, pored obaveza u Muzičkoj školi, imale odličan uspeh i diplomu „Vuk Karadžić“.

    Mina Korać, pričala je o svojim planovima za budućnost, tremi koju nastupi i takmičenja mogu da izazovu kao i o inspiraciji za vežbanje i svakodnevno napredovanje u muzici.

    – Trema na takmičenjima i nastupima postoji, ali ona pozitivna. S obzirom na to da se i Nevena i ja takmičimo i nastupamo od prvih razreda, navikle smo na scenu i jedva čekamo da na nju i izađemo. Inspiraciju za vežbanje nalazim najčešće u izvedbama poznatih pijanista, kada čujem kako oni sviraju setim se da to mogu i ja da postignem vežbanjem. Planiram da se spremim za Muzičku akademiju u Beogradu, klavirski odsek, otkriva nam Mina.

    Svoja interesovanja za muziku pokazale su još kao male. Pre osnovne muzičke škole one su pohađale muzičko zabavište koje se organizuje u okviru Muzičke škole „Jovan Bandur“. Od nižih razreda takmiče se kao solistkinje, a u šestom razredu Muzičke škole, školska 2017/2018, one su postale klavirski duo „Principesse“ pod mentorstvom profesorke Vere Carine. Kao duo su do sada osvojile jedanaest nagrada, od kojih izdvajaju laureate na prošlogodišnjim takmičenjima „Davorin Jenko“ i „Mita Topalović“.

    U slobodno vreme, Mina i Nevena se bave različitim stvarima, Mina uči jezike, Engleski i Francuski, dok Nevena pored dve škole svira Tenor Hornu i Melofon sa kojima takođe ima brojne takmičarske uspehe.

    Neke od njihovih nastupa možete da vidite OVDE.

    Principesse, mladi klavirski duo koji čine Mina Korać (15) i Nevena Gavranović (16), prošle godine su dobile nagradu AP Vojvodina, a bile su i laureat na internacionalnom takmičenju Davorin Jenko, održanom u Beogradu. Pored navedenih nagrada, ostvarile su mnoge značajne i prestižne rezultate na takmičenjima u Srbiji, ali i šire.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]