Buč Kesidi Foto: Kontra (Promo)
Kultura

Pančevci predstavljaju Srbiju na prestižnom Eurosonic festivalu u Nizozemskoj!

Izvor: 
013info Čet, 09/01/2020 - 18:42


Posle rasprodatih koncerata širom Srbije i regiona i godine krunisane sa dve rasprodate sale Amerikana u beogradskom Domu Omladine, kao i albumom Euforija koji je na svim relevantnim listama najboljih izdanja protekle godine, Buč Kesidi započinju novu godinu na najboji mogući način, koncertom na čuvenom Eurosonic festivalu.

Buč Kesidi biće jedini bend iz Srbije koji nastupa u zvaničnom programu prestižnog Eurosonic Showcase festivala u Nizozemskoj! Bend će tako, u pojačanom sastavu uz prijatelje iz benda Ljubičice, nastupiti 17. januara 2020. godine u Groningenu, Praedinius Gymnasium

Bend na Eurosonic festival odlazi zahvaljujući podršci Katarine Epštajn, Radio Beograda i Serbia Creates.

Buč Kesidi će u Nizozemskoj predstaviti i svoj novi album 'Euforija' koji je objavljen krajem godine a sa koga su već objavili hit singlove "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže",  "TIHO" i ''Subota''.

10/10 Ravno do dna9/10 Balkanrock5/5 Esspreso4/5 Muzika.hr9/10 StereoArt MagazinZiher.hr samo su neke od ocena novog albuma benda. 

Album Euforija se našao na svim relevantnim listama najboljih izdanja iz 2019. godine među kojima su i Muzika.hr, Singl godine po izboru publike BalkanrockaBalkanrock - 25 najboljih albumaBeehype - Best albums 2019Tegla.rs - Hit godineMuzika je Zvonko Radost - najbolji singl godineBefore AfterBalkan Rock - 10 najbojih regionalnih singlovaMuzika.hrStereo Art - singlovi godineHelly Cherry - 50 najboljih izdanjaHighway star magzineOblakoder...

 

 

Pored Eurosonica bend očekuje i nastup na Ment festivalu u Ljubljani a već je zakazan i nastup na Exit festivalu. Bend je dostupan za booking datume u 2020. godini. 

Potvrđeni datumi:

  • 17.01. - Eurosonic, Nizozemska
  • 23.01. - SAX, Zagreb 
  • 06.02. - Ment, Orto bar
  • 07.02. - Nigdjezemska, Zadar
  • 08.02. - Merlinka festival, Kino Bosna, Sarajevo
  • 13.07. - Exit festival, Novi Sad,MarketingNajnovije vesti