Beti Đorđević u Domu omladine Pančevo
Kultura

PANČEVO: Beti Đorđević večeras u Domu omladine

Pančevo, Pet, 20/07/2018 - 13:54
Aleksandar StojkovićSoul i džez pevačica, Blagica Beti Đorđević, uz Beogradski Jazz Trio, održaće koncert u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevu u petak, 20. jula. Koncert je zakazan za 21 sat, a ulaz je besplatan.

Krajem ’70. godina prošlog veka u Beogradu je gostovala poznata američka džez pevačica Ela Ficdžerald. Ledi Ela, kako su je obožavaoci nazivali, odsela je u hotelu Jugoslavija i posle koncerta večerala je sa svojim muzičarima u hotelskom restoranu u kojem je goste zabavljao orkestar sa mladom pevačicom Blagicom Beti Đorđević. Ela je organizatorima rekla da ne želi da je iko uznemirava pošto je umorna i jedva čeka da legne. Prva dama džeza se bukvalno zaledila kada je orkestar zasvirao, a mlada pevačica zapevala jednu od njenih pesama. Ela je kasnije izjavila da nije mogla da veruje da će u jednoj maloj zemlji iza gvozdene zavese biti u prilici da čuje džez pevačicu sa takvim rasponom glasa i sjajnom intonacijom.

„Beogradski Jazz Trio” sa kojim nastupa osnovan je 2008. godine, a već 2010. snima solistički CD „I love you” koji iste godine dobija prestižnu nagradu, „Jazz album godine”. 

Vodja ansambla je bubnjar Miodrag-Gino Maljoković, a osim njega, sadašnju postavu čine i kontrabasista Branko Marković (koji je već 28 godina član i solista „Big Benda” RTS-a i mnogih naših i internacionalnih postava) i pijanista Aleksandar Bahun (jedan od trenutno najperspektivnijih jazz pijanista sada već srednja generacije).
MarketingNajnovije vesti