• PANČEVO: Deset mladih umetnika u konkurenciji za Vučković nagradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Konkurs za „Nagradu za mlade umetnike Pančeva 2021.“ je završen i žiri je odabrao deset finalista čiji će radovi biti izloženi u Narodnom muzeju Pančeve 20. marta. Na izložbi će biti proglašen i pobednik konkursa.

    Finalisti su: Aleksandar Veljković, Andrea Kartali, Gorana Aća, Đorđe Živković, Jelena Stojanović, Jelena Vojvodić, Katarina Petrović, Lora Abci, Nikola Gajić i Uroš Predić.

    Nagradni fond je 50.000 dinara.

    U žiriju su ove godine bili Dušan Marino, umetnik, Ksenija Marinković, kustoskinja i istoričarka umetnosti X Vitamin, Dimitrije Jovanov, kustos Narodni muzej Pančevo, Vuk Vučkovic i Iva Vučković Lujanski.

    Nagradu za mlade umetnike Pančeva ustanovio je Vuk Vućković, koji je odlučio da iznos Novembarske nagrade koja mu je dodeljena 2019. godine iskoristi za osnivanje nagradnog fonda.

    Ove godine se „Nagrada za mlade umetnike Pančeva“ dodeljuje drugi put, a prvi pobednik konkursa je bila Lea Embeli.

     

    Konkurs za „Nagradu za mlade umetnike Pančeva 2021.“ je završen i žiri je odabrao deset finalista čiji će radovi biti izloženi u Narodnom muzeju Pančeve 20. marta. Na izložbi će biti proglašen i pobednik konkursa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]