Kultura

PANČEVO: Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić - Oživeli snovi

Izvor: 
013info Uto, 24/01/2023 - 14:21Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi iz ateljea Ljiljane Rivić gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo. Svečano otvaranje biće u četvrtak, 26. januara, u 19 sati. 

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih par godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavljeni sakralni ali i profani motivi

Ljiljana Rivić rođena je u Beogradu 1976.godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu. Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića.  Njeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara. Pored sakralnih mozaika,žizrazava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim. Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.
MarketingNajnovije vesti