Korice
Kultura

PANČEVO: „Humorom protiv korone" - nova knjiga Senke Pavlović

Izvor: 
013info Uto, 11/05/2021 - 22:50Da se protiv pandemije Kovida 19 može boriti i smehom, dokaz je knjiga „Humorom protiv korone“  koju je upravo objavila pančevačka književnica Senka Pavlović u izdanju beogradske izdavačke kuće „Prosveta“.  

S obzirom na to da medicinski stručnjaci preporučuju dve doze vakcine, ovo je druga knjiga u izdanju „Prosvete“ koju je priredila naša sugrađanka na temu pandemije virusa korona. Prva je objavljena u junu 2020. godine pod naslovom „Smehom protiv korone“ i izazvala je veliko interesovanje i pozitivne reakcije među čitaocima i u medijima.   

Zajedničko za obe knjige je što predstavljaju svojevrsno svedočanstvo jednog teškog vremena. U svojoj novoj knjizi, autorka se opredelila za najduhovitije kratke humorističke forme nepoznatog tvorca koje sadrže velike misli malog čoveka,  koje su propraćene prigodnim ilustracijama, odnosno karikaturama.   

Dominantne teme anonimnog verbalnog humorističkog izražavanja i misli, prikupljene i predstavljene u ovoj knjizi su: izolacija, karantin („zaključavanje“), socijalna distanca, bračni, porodični i komšijski odnosi, zaštitne maske i higijena, zabrana okupljanja, rad i kupovina od kuće i škola na daljinu, nemogućnost putovanja, odlazaka u kafane i kafiće, mere kriznog štaba, koje se posebno odnose na zabave, proslave slava i Nove godine u pandemijskim okolnostima, i vakcinacija kao najaktuelnija tema koja bi, prirodno, trebalo da označi kraj pandemije.

Cilj ove knjige je da zabavi, nasmeje, ali i opomene i pouči. U knjizi se nalaze karikature i crteži najpoznatijih domaćih i regionalnih ilustratora, kao i radovi najtalentovanijih polaznika likovne sekcije „Čarobni svet crtanja“ koja je deo Logopedsko edukativnog centra „Korak po korak“ iz Pančeva. 
MarketingNajnovije vesti