Omot knjige „Između krajnosti"
Kultura

PANČEVO: Ivačković objavio knjigu o Azri i Džoniju Štuliću

Izvor: 
013info Uto, 15/10/2019 - 09:32

Pančevački novinar, publicista i književnik Ivan Ivačković objavio je novu knjigu. U pitanju je delo „Između krajnosti", a Ivačković ovog puta piše o legendarnoj rok grupi „Azra" i Džoniju Štuliću.

„Izašla je! Dragi prijatelji, povodom četrdesetogodišnjice prvog Azrinog singla "Balkan" / "A šta da radim", objavio sam knjigu pisanu u ime moje generacije koja je bila mlada u doba novog talasa, ali i za generaciju koja je mlada danas. Inventar uspomena nas starijih i, nadam se, putokaz za one mlađe. O jednoj grupi, jednoj zemlji i jednom nezaboravnom vremenu.", napisao je Ivačković na svom fejbuk nalogu.

Ivan Ivačković je, za više od tri decenije, koliko je proveo u novinarstvu, objavio oko dve hiljade tekstova u gotovo svim važnim novinama u SFRJ, SRJ, SCG i Srbiji. Autor je bestselera „Kako smo propevali“, za koji je dobio nagradu „Desimir Tošić“, najveće priznanje koje se u Srbiji dodeljivalo za publicistiku, zatim zbirke eseja „Pisma iz Tajnog grada“, biografskih knjiga „Umetnost pobune“, „Obe strane jastuka“ i „Priznanja pop pevačice“, kao i pesničke zbirke „Crvena mapa“ i romana „Bezverje“. 

Ivačković je dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti