izložba digitalnih grafika Sanje Momčilović “Paradox” Foto: Promo
Kultura

PANČEVO: Izložba digitalnih grafika u kafeu Galerija

Izvor: 
013info Uto, 24/05/2022 - 17:29U Kafeu Galerija u Pančevu u sredu, 25. maja u 19 časova, biće otvorena izložba digitalnih grafika Sanje Momčilović “Paradox”

Na izložbi će biti predstavljena selekcija novih digitalnih grafika iz serije Paradox i starih radova i digitalnih skica za slike iz serije “Kuća sa belim krovom”.

Radovi se bave prostorom sećanja i suživota u gradskoj sredini i ispituju fenomene i kontradikcije specifične za Srbiju, koristeći grad i arhitekturu kao sredstvo komunikacije.

Sanja Momčilović rođena je 1986. godine u Pančevu. Završila je master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2018. godine. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi. Osnivačica je neformalne grupe “Prostori”, koja se bavi problemima vaninstitucionalne prezentacije umetnosti. Njen rad “Kontraobelisk” nalazi se u stalnoj postavci muzeja “Zepter” u Beogradu od 2018. godine. Iste godine dobila je nagradu za slikastvo slikarskog odseka Fakukteta likovnih umetnosti u Beogradu “Rista i Beta Vukanović-slikari”.

Izložba će trajati dva meseca.

 
MarketingNajnovije vesti