Izložba plakat
Kultura

PANČEVO: Izložba radova polaznika likovne radionice

Izvor: 
013info Pet, 12/03/2021 - 16:20U galeriji Doma omladine otvorena je izložba radova polaznika prve likovne radionice za decu od dvanaest do petnaest godina. Radionicu je  vodio Zoran Deranić, a trajala je četri meseca - od juna do septembra 2020. godine i učestvovalo je oko četrdesetoro dece čiji radovi su i izloženi u galeriji.

Nina Jarkovački(13), jedna od polaznica ove radionice govori o svom iskustvu:

- Radionica je bila zabavna i edukativna, crtali smo različite predmete i učili kako da radimo neke osnovnije tehnike. Preporučujem svim mojim vršnjacima koji su zainteresovani za crtanje da dođu na sledeću radionicu, dosta je korisna i zabavna. U četiri meseca Nastavnik nam je pokazao dosta toga, kako da senčimo, radimo konture, proporcije i druge stvari koje su dosta korisne , ispričala nam je Nina.

Izložba likovnih radova mladih polaznika biće izložena u galeriji Doma omladine narednih mesec dana.

- Zadatak polaznika bio je da crtaju po modelu, oni su sada u uzrastu koji je spreman da radi crteže i radove po modelu. Zahtevi su bili da urade kompoziciju, proporcije, simetriju i perspektivu, sve to su neki od profesionalnih elemenata crtanja koje su oni radili i usvojili ovde. Ja sam zadovoljan kako je radionica prošla i kako su mnoga deca zadovoljna svojim likovnim napretkom. Za ovo leto planiramo još jednu radionicu ovog tipa. Za sada nije sigurno kada će to biti zbog pandemije virusa Covid-19, ali ćemo se mi potruditi da uradimo sve što možemo, rekao nam je Zoran Deranić, koji je vodio ovu radionicu.

 
MarketingNajnovije vesti