Kultura

PANČEVO: Izložba „Sećanje” u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Izvor: 
013info Sre, 03/02/2021 - 12:42Izložba „Sećanje” Slobodanke Šobote biće predstavljena od 10. do 28. februara 2021. godine u  Galeriji Milorada Bate Mihailovića.
 
Na izložbi će biti predstavljeni reprezentativni radovi iz privatne kolekcije, Ateljea 61, Galerije Terra i Narodnog Muzeja Pančeva. 
 
Tekstove i selekciju je priredio likovni kritičar Sava Stepanov.
 
Slobodanka Šobota (1947–2004) Akademiju likovnih umetnosti – odsek za slikarstvo završila je u Beogradu klasi profesorke Ljubice Sokić. Magistrirala je tapiseriju na odseku za tekstil na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu u klasi profesora B. Subotića. Bila je član ULUS-a i ULUV-a. Učesnik je mnogobrojnih umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu. Imala je 52 samostalne izložbe i izlagala na oko 500 kolektivnih.
Važnije nagrade: Stipendija Fonda Moša Pijade u Londonu. Nagrada za slikarstvo i tapiseriju na Oktobarskom salonu Pančevo. Nagrada za akvarel na Bijenalu akvarela u Zrenjaninu i Šapcu. Otkupna nagrada Laza Vozarević u Sremskoj Mitrovici i Narodnog muzeja Pančevo.MarketingNajnovije vesti