Plakat
Kultura

PANČEVO: Izložba “Ženski zatvor – hotel Sloboda” u Narodnom muzeju

Izvor: 
013info Sre, 05/05/2021 - 18:55U petak, 7. maja, u 18 časova, u Narodnom muzeju Pančevo će biti otvorena izložba pod nazivom Izložba “Ženski zatvor – hotel Sloboda”  
 
Na izložbi učestvuju: Marieta Vulić, Anica Vučetić, Deska Deska, Dubravka Đurić, Dragana Žarevac, Ivana Ivković, Tanja Juričan, Tina Keserović, Sanja Latinović, Marina Marković, Samantha Louis Michele, Aleksandra Novaković, Anastasija Pavić, Jelena Pavlović, Radmila Petrović, Sonja Radaković, Dragana Radivojević, Milica Rakić, Selma Selman, Ivana Smiljanić i Tamara Spalajković

Izložba “Ženski zatvor – hotel Sloboda” biće otvorena od 7. do 21. maja, a predviđen je i bogat prateći program u vidu stručnih vođenja, tribina, predavanja i razgovora.

Izložbu je podržala Fondacija “Jelena Šantić”, kao i kompanija Tehnomarket iz Pančeva, a realizuje se u saradnji sa Narodnim muzejem Pančevo, Muzejem savremene umetnosti iz Beograda i Gradskom upravom Pančevo.

 

“ŽENSKI ZATVOR – HOTEL SLOBODA” druga je po redu izložba umetničkog projekta ARTikulacije, iza kojeg stoji autorski tim, Ivana Ivković i Tanja Juričan. Kao platforma za uspostavljanje umetničkih site specific praksi, ARTikulacije su pokrenute 2018. godine u vidu serije angažovanih izložbi s ciljem mapiranja i re-aktuelizacije javnih prostora i tema izraženih socioreferentnih konteksta. Ovogodišnja izložba koncentrisana je oko šire shvaćenog specifikuma “ženskog zatvora”, i tiče se senzitivnih pitanja traumatičnih mesta ženskog nasleđa i iskustva slobode. Jukstapozicijom dva napuštena prostora u Pančevu - stari zatvor smešten u katakombama Narodnog muzeja i zgrada nekadašnjeg kultnog hotela SLOBODA – izložba će predstaviti umetničke radove 21 autorke iz zemlje i regiona, sa zvaničnim otvaranjem 7. maja, 2021 godine. Tokom trajanja izložbe predviđen je i bogat prateći program, uključujući stručna vođenja, tribine i razgovore povodom tematizacije ženskog boračkog delovanja kao umetničke inspiracije, ali i kao praktične i ideološke pretpostavke slobode

 
MarketingNajnovije vesti