• PANČEVO: Mlada umetnica Jelena Petrović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jelena Petrović (18), mlada je umetnica u sigurnom usponu, učenica je Srednje Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ za čelo,  paralelno sa time vanredna je učenica solo pevanja u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“. Bavi se crtanjem i slikanjem, dugogodišnja je članica Pančevačkog crkveno pevačkog društva i dečije filharmonije. Do sada je imala priliku da učestvuje u dve izložbe, ali nikada nije prestala sa crtanjem kao hobijem.

    Kako kaže, muzikom je počela da se bavi zbog starije sestre, a čelo kao instrument je došlo slučajno:

    – Muzikom sam počela da se bavim po uzoru na stariju sestru i na tatu, Katarinu i Nenada Petrovića, a čelo  mi sje bilo potpuno slučajan izbor. Kao mala sam išla na razne horove i u Muzičko zabavište koje održava Muzička škola „Jovan Bandur“ sve dok nisam dovoljno porasla za upis u Muzičku školu. Kroz osnovnu školu sam promenila nekoliko profesora, ali mi se čelo svidelo posle prvog časa i onda nikada nisam odustajala. Šesti razred osnovne muzičke škole završila sam u klasi profesora Milutina Mladenovića kod kog sam sada, on mi je pomogao da radim na sebi i nastavljamo tako.

    Na nedavnim takmičenjima „Mita Topalović“ za solo pevače osvajala je prvu nagradu, kao i na školskom takmičenju u SMŠ „Vatroslav Lisinski“ za violončelo. Pored toga ona je nagrađena na još takmičenja za mlade čeliste, a ono za šta se trenutno sprema jeste republičko takmičenje.

    – Planovi koje imam za svoju budućnost, pre svega su usmereni ka pripremi za  upis na Fakultet muzičke umetnosti i na predstojeće Republičko Takmičenje. Do sada sam osvajala različite nagrade na takmičenjima za čeliste, sada sam dosta radila i spremno čekam Republičko. Pored toga ideja mi je da završim osnovnu školu solo pevanja, a i da nastavim da crtam i da slikam. Volim umetnost, pre svega muziku, to je nešto u čemu uživam dok radim.

    Jelena Petrović (18), mlada je umetnica u sigurnom usponu, učenica je Srednje Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ za čelo,  paralelno sa time vanredna je učenica u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ za solo pevanje. Bavi se crtanjem i slikanjem, dugogodišnja je članica Pančevačkog crkveno pevačkog društva, kao i dvogodišnja članica dečije filharmonije. Do sada je imala priliku da učestvuje u dve izložbe, ali nikada nije prestala sa crtanjem kao hobijem

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]