Robert Balint
Kultura

PANČEVO: Mladi fagotista Robert Balint - želim da sviram u simfonijskom orkestru

Izvor: 
Relja Jarkovački Ned, 18/04/2021 - 11:08Sedamnaestogodišnji Robert Balint je fagotista koji pohađa četvrti razred Muzičke škole „Jovan Bandur“ u klasi Alekse Marinkovića. Fagot svira od 8 godine, a pored toga svira i klavir. Do sada je osvajao mnoge nagrade, a na takmičenju „Davorin Jenko“, održanom 2020. godine bio je laureat takmičenja. 

 

- Ljubav i želju za radom na muzici sam nasledio od svoje porodice. Počeo sam da se bavim muzikom još kao mali. Sa četiri godine upisao sam se na klavir, ali nisam nastavio jer sam tada bio previše mlad. Sa osam godina upisao sam se na fagot u klasi profesora Nenada Mirića, to je bio slučajan, ali odličan izbor, govori Robert

 

Robert je imao priliku da svira kao solista na dva Gala koncerta Dečije filharmonije, jedan je održan na Tašmajdanu 2016,  a drugi je održan u Sava centru 2017. Od prvog razreda pa sve do sada Robert nastupa i takmiči se sa kamernim sastavom „Bim i Bum“, čiji je član i Dimitrije Pavlov. Jedno vreme nastupali su kao trio „Bim i Bum plus“ čiji je treći član bila pijanistkinja Marijana Gavranović.

 

Kako nam govori, njegova posvećenost ka umetnosti dolazi iz ideje da sutra i on svira kompozicije koje voli da sluša:

- Ono što me inspiriše da vežbam stalno i da radim jeste upravo klasična muzika, volim sva orkestarska dela. Voleo bih jednog dana da sviram u simfonijskom orkestru i to je upravo razlog zašto uživam u tome da se trudim, radim na tome da i ja sviram kompozicije koje volim da slušam. Zato se i spremim za upis na Fakultet muzičkih umetnosti da bih ostvario svoj plan.
MarketingNajnovije vesti