• PANČEVO: Nastup Nikole Pejakovića Kolje odložen za septembar

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbog loših vremenskih uslova Kulturni centar Pančeva je odlučio da za večeras planirani nastup Nikole Pejakovića Kolje odloži za 5. septembar.

    Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je 2018. godine album 4 prsta.

    Ovaj muzike pun album, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album… Želim da dođe do ljudi i da se sluša. Ranije nisam baš mnogo mario za to, istakao je Kolja.

    Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima Mama, nemoj plakati (2001) i Kolja (2009). Album 4 prsta je žanrovski vrlo različit, s dosta muzike koja se logično nastavlja na njegov prethodni, treći album Grobovlasnici (2013), mada ima i traganja u nekom drugom pravcu. Kolja je napomenuo da da je Aralica, kao i na prethodnim albumima, na 4 prsta uradio veliki posao i baš ta, žanrovska raznolikost, pokazala je i njegovu raskoš kao producenta. 

    Naravno, bez njega ne bi bilo ni mene, on je svaki album radio vrlo predano i bez obzira na to što sam ja donosio pesme, on im je udahnuo život, naglasio je Kolja. 

    Album 4 prsta, očekivano, donosi sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su Starost neće nikoga da čeka, Došla si kasno ili Slika pokojnog druga, ali zatim poleti u soul-pop Nema me bez nje ili uspori s laganom Uzmi ovu pesmu i reflektivnom Život je san, ili čak skrene u pevanje na engleskom u Land of Hope ili iznenadi s tri, gudačima obojena, instrumentala.

    Na albumu su učestvovali: gitara i vokal – Nikola Pejaković Kolja, gitara, bas, perkusije, prateći vokal – Voja Aralica, klavir, orgulje, prateći vokal – Ivan Aleksijević, kontrabas, prateći vokal – Milan Pavković (1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 19), bubnjevi – Marko Kuzmanović (4, 9, 12, 13, 14, 15), Dejan Momčilović (16, 17) i Miloš Grbatinić (1, 6, 7, 8), bas – Nikola Usanović (16, 17), prateći vokali – Sanja Bogosavljević (7, 8, 14, 15), Ivana Vladović (7, 8, 14, 15), Aleksandra Bjelić Aleksijević (1, 6) i Dado Gajić (16, 17), violine, prateći vokal – Sanja Đuričić (9, 10, 12), truba, trombon – Miloš Nikolić (7, 15), tenor saksofon – Aleksandar Petković (7, 15), violina – Aleksandra Klenkovski (2, 11, 18), violina II – Martina Dimić Radovanović (2, 11, 18), viola – Tamara Marinković Tomić (2, 11, 18) i violončelo – Katarina Stanković (2, 11, 18). Aranžmane, miks i produkciju potpisao je Vojislav Aralica, a snimanje i digitalnu obradu Sanja Đuričić, u Studiju Siena u Beogradu. Album je sniman i u studiju Koka u Pančevu, sa snimateljem Tomislavom Vagnerom (2, 11, 18). Aranžman Ivan Aleksijević (2, 11, 18). Dizajner omota je Saša Vasić, a fotograf Nebojša Babić.

    Zbog loših vremenskih uslova Kulturni centar Pančeva je odlučio da za večeras planirani nastup Nikole Pejakovića Kolje odloži za 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura