• PANČEVO: Promocija knjige „Juče sam imala susret sa sobom” Aleksandre Mihajlović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 30. decembra, s početkom u 19 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se promocija knjige „Juče sam imala susret sa sobom“, autorke Aleksandre Mihajlović. 

    Aleksandra Mihajlović rođena je na Božić, 7. januara 1969, samo godinu posle velikih studentskih nemira. Možde odatle energija, insistiranje na nemogućem, masovno rojenje misli i klanjanje rok kulturi. Završila je Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorand je na istom fakultetu. I spisateljica. Član je Udrženja književnika Srbije. Podelila je svoje vreme na boravak u Pančevu, a poneki deo godine provodi u svim ostalim delovima sveta. U neprekidnoj formi održavaju je tri musketara: muž Srđan i sinovi Konstantin i Lukijan. Zbog njih, pokatkad i protiv svoje volje, uporno prati muzičko-scenske pokrete mladih i zaglušujuće krikove modernog doba. Kad nije u diplomatskim pregovorima sa svojom porodicom, kad nije za kompjuterom i šporetom, predaje književnost u Gimnaziji ,,Uroš Predić”, u Pančevu. I stvara sa đacima čaroliju u svetu reči, pisanoj i govornoj. Ima zvanje pedagoškog savetnika. Boravila je u rezidenciji za pisce 2018. godine (Artist-in-Residence in November and December 2018, MuseumsQuartier Wien).

    U četvrtak, 30. decembra, s početkom u 19 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo održaće se promocija knjige „Juče sam imala susret sa sobom“, autorke Aleksandre Mihajlović. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura