• PANČEVO: „Pučina u mom oku“ – Milana Tadić objavila prvu zbirku pesama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevka Milana Tadić čije pesme i priče su do sada  privlačile pažnju na društvenim mrežama objavila je knjigu pesama „Pučina u mom oku“.

     – „Pučina u mom oku“ je  zbirku mojih pesama koje su nastajale u poslednjih 18 godina. Ovo je moja prva objavljena knjiga. Inače su mi ranije neke pesme bile objavljene u književnim časopisima „Kuš“ i „Književne vertikale“, a jedna kratka priča u zajedničkoj zbirci više autora „Daljine“, rekla je ona za 013info.rs.

    Autorka je rođena 1983. godine u Pačevu, a posle završene gimnazije, studilarala je na Filozofskom i Filološkom fakultetu.

    Zbirka obuhvata 80-ak pesma a prve tri pesme u zbirci („Pesma o Irskoj“, „Tajna“ i „Lazar“) napisala je u četvrtom razredu gimnazije.

    – Većina pesama nastala je, međutim, u poslednjih godinu i po dana. U nekima od pesama pisala sam o ljudima koji su, na ovaj ili onaj način, ostavili značajan trag u mom životu (kao što su „Lazar“, „Harun“, „Havijer“, „Nadžib“, „Emina“). U nekima se bavim porodičnim pričama („Ivan“, „Živica“), a neke su politički angažovane („Revolucija“, „Baklje pomraćenja“, „Trnoružica“). Ima i onih sa ekspilicitno duhovnom tematikom („Moj Bog“, „Prorok“). Tema određenog broja pesama je ludilo („Mistična avantura“, „Baklje pomračenja“, „Poslednje upozorenje“), a ima i onih ljubavnih („Vitez“, „Ljubavna pesma“, „Pesma za Đorđa“), navodi autorka.

     Milana Tadić deo novca od prodaje knjige pesama doniraće  Svratištu za decu ulice koje drži Centar za integraciju mladih.

     

     
     

    Pančevka Milana Tadić čije pesme i priče su do sada  privlačile pažnju na društvenim mrežama objavila je knjigu pesama „Pučina u mom oku“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura