• PANČEVO: Snima se serija o kralju Aleksandru (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U pančevačkom muzeju snima se deo serije i filma o kralju Aleksandru po romanu Vuka Draškovića, a u režiji Zdravka Šotre. Serija se radi u produkciji United Meda, biće emitovana na televiziji NOVA S

    Portal 013info imao je priliku da danas prisustvuje snimanju i razgovara sa Zdravkom Šotrom i Franom Lasićem.

    Zdravko Šotra kaže da slabo šta znamo o našoj istoriji, a naročito o kralju Aleksandru koji je deo te istorije, kralju koji je bio zaboravljen, a u vreme komunizma čak i napadan.

    – Aleksandar je čovek kome je sudbina namenila vrlo teške zadatke – sa 24 godine je preuzeo komandu nad srpskom vojskom u Prvom balkanskom ratu. Sledi Drugi balkanski rat, Prvi svetski rat, krvave bitke na Kolubari i Ceru, povlačenje preko Albanije, Krf, pa sjajne pobede. Ostvarenje sna o ujedinjenju južnoslovenskih naroda, zbog čega je imao mnogo protivnika koji su mu na kraju došli glave u Marseju, ispričao nam je Šotra.

    Serija prati njegov put od dolaska u Beograd pa do smrti, a priča će biti ispričana kroz ključne događaje iz života Aleksandra Karađorđevića.

    Frano Lasić glumi engleskog premijera Džordža Lojda. Kaže da je divno raditi sa Šotrom jer on tačno zna šta hoće, pun je energije i kadrovi su mu fantastični.

    Serija će se sastojati iz 15 epizoda, a od materijala će se napraviti i igrani film, a Šotra planira da se snima još dva i po – tri meseca.

    Na setu sve funkcioniše savršeno. U svakom trenutku se zna šta ko radi, a reditelj iako osamdesetsedmogodišnjak ima ogromnu energiju i entuzijazam. I savršeno komanduje svojom ekipom.

    A ekipu čini oko 130 glumaca. U ulozi kralja Aleksandra je Ljubomir Bulajič, a kraljicu Mariju glumi Tamara Aleksić. Deo glumačke ekipe i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović, Frano Lasić.

    Neke od njih smo imali priliku da vidimo i u Pančevu.

     

    U pančevačkom muzeju snima se deo serije i filma o kralju Aleksandru po romanu Vuka Draškovića, a u režiji Zdravka Šotre.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura