• PANČEVO: Solistički koncert Luke Balaša 13. oktobra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Luka Balaš, profesor violine u Dolovu, održaće svoj solistički koncert u Kulturnom centru Pančeva u četvrtak, 13. oktobra, sa početkom u 19:00.  Pijanistička pratnja biće Ivana Pavlović.

    Ulaz je slobodan. 

    Na programu će biti dela: W. A. Mozart, H. Wieniawski, Leclair Jean Marie, C. Saint-Saens.

    Luka Balaš rođen je 1993. u Pančevu. Muzičko školovanje započeo je u MŠ-u J. Bandur, u klasi prof. Helene Marinc, a nastavio je u ŠMT u Ćupriji, u klasi prof. Vladimira Bobića. Potom je završio Srednju muzičku školu Mokranjac u Beogradu, u klasi prof. Nenada Mendelsona. Tokom školovanja učestvovao je na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, gde je osvajao uglavnom prve nagrade i laureate. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisao je 2011. godine, u klasi prof. Gordane Matijević, u čijoj klasi je završio i master studije s prosekom 9,50. Održao je nekoliko resitala u Kulturnom centru Pančeva, kao i u SMŠ-u Jovan Bandur, Ruskom domu u Beogradu, u Galeriji SANU, te u Kući Đ. Jakšića, kao i više koncerata s orkestrom Akademije na Kolarčevom narodnom univerzitetu i u Centru Sava. Od 2016. godine radio je na zamenama kao profesor violine, najpre u MŠ-u Vatroslav Lisinski u Beogradu, potom i u SMŠ-u Jovan Bandur u Pančevu, a od 2017. do 2020. i u Osnovnoj školi Miroslav Antić kao nastavnik muzičkog. U februaru 2020. održao je solistički koncert koji je posvetio svojim sugrađanima, a pre svega svojim učenicima, navodi se na sajtu KC-a.

    Luka Balaš, profesor violine u Dolovu, održaće svoj solistički koncert u Kulturnom centru Pančeva u četvrtak 13. oktobra, sa početkom u 19:00.  Pijanistička pratnja biće Ivana Pavlović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura