Freedom
Kultura

PANČEVO: U utorak počinje FreeDom Art festival, evo čega će sve biti na njemu

Izvor: 
013info Pet, 19/08/2022 - 16:00Dom omladine Pančevo ove godine odrganizuje sedmi po redu Freedom Art festival.  Otvaranje festivala planira se za utorak 23. avgusta, a festival će trajati do nedelje 28. avgusta.

Za šest dana festivala, posetioce očekuje raznolik program. 

Prvog dana u utorak, 23. avgusta, od 18 sati, na platou ispred Narodnog muzeja Pančeva održaće se Dan nauke, a od 19 sati, u galeriji Doma omladine Pančevo, i izložba u saradnji sa Centrom za promociju nauke, pod nazivom „Iza objektivnost: vizuelne metafore u nauci“.

Sreda, drugi dan Festivala rezervisan je za razmenu knjiga. Ovaj događaj održava se u dvorištu Doma omladine Pančevo, pod nazivom „Oslobodi knjigu“ od 19 do 21 sat. Nakon toga, od 21 sat, Izborom nagrađenih filmova biće održan Mikro FAF, filmski festival kratkih amaterskih filmova.

Četvrtak, treći dan festivala je dečiji dan. Dolazi pozorište PATOS iz Smedereva sa dečijom predstavom  “Nemušti jezik”. Pre njih nastupiće i muzičko zabavište muzičke škole “Jovan Bandur” iz Pančeva. Program počinje u 19 sati.

Vikendi na Freedomu su, kao što smo i navikli, rezervisani za velike koncerte, ovog puta to su bendovi Artan Lili i Rampa u petak, te Elemental u subotu. Obe večeri, vrata Doma su otvorena od 21 sat.

Poslednjeg dana FreeDom festivala (28.avgusta) očekuje nas biciklistička tura ulicama našeg grada, a obilaziće se tačke u gradu posvećene žrtvama ratova. 

Biciklistička tura počinje u 17, a  ukoliko želite da učestvujete prijavite se na [email protected].

Kompletan program festivala sa satnicama nalazi sa na FB stranici sajtu Doma omladine 

 
MarketingNajnovije vesti