• PANČEVO: Violinski koncert Marte Medan možete pratiti preko Fejsbuk stranice Narodnog muzeja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U subotu, 8. avgusta, u 19 časova, održaće se violinski koncert naše sugrađanke Marte Medan u Narodnom muzeju Pančevo. Zbog trenutne situacije i mera koje su na snazi zbog pandemije Kovida19, koncert će biti zatvoren za publiku, ali biće uživo prenošen na fejsbuk stranici muzeja. Gost će biti Anja Ovaskainen – violina, klavirski saradnik –  Uki Ovaskainen, a na programu će biti H. Wieniawski, N.Paganini, J.S. Bah i L.V. Betoven.
     
    Marta Medan rođena je 2005. godine u Pančevu, gde sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u „Školu za muzičke talente” u Ćupriji  gde nastavlja sa muzičkim usavršavanjem.
    Nastupala je u mnogim značajnim salama, kao što su Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Galerija SANU, Kuća kralja Petra I Karađorđevića, Narodna biblioteka Srbije i DKC. 

    Učestvovala je na republičkim i međunarodmin takmičenjima na kojima je ostvarila značajne rezultate od kojih se ističu: dve prve nagrade u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji nestandarni kamerni ansambl na „Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije; (Beograd), dve druge nagrade na „Međunarodnom takmičenju gudača“ (Niš), prva nagrada na internacionalnom festivalu gudača „Primavera“ (Bijeljina, Republika Srpska) i dve prve u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji kamerni ansambli na međunarodnom festivalu gudača „Stringfest“ (Sremska Mitrovica).

    Aktivno je učestvovala na mnogobrojinim muzičkim seminarima, radeći sa renomiranim pedagozima iz zemlje i inostranstva poput: Igora Tkačuka (Namur, Belgija), Tatjane Balašove (Moskva, Rusija), Roberta Lakatoša (Novi Sad, Srbija), Lazara Miletića i Evgenije Epštajn (Split, Hrvatska).
    Saradnik je Muzičkog centra Pančeva. 

    U subotu, 8. avgusta, u 19 časova, održaće se violinski koncert naše sugrađanke Marte Medan u Narodnom muzeju Pančevo. Zbog trenutne situacije i mera koje su na snazi zbog pandemije Kovida19, koncert će biti zatvoren za publiku, ali biće uživo prenošen na fejsbuk stranici muzeja. Gost će biti Anja Ovaskainen – violina, klavirski saradnik –  Uki Ovaskainen, a na programu će biti H. Wieniawski, N.Paganini, J.S. Bah i L.V. Betoven,

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura