Čedomir Milosavljević
Kultura

PANČEVO: Zavirite u svet ikonopisanja Čedomira Milosavljevića

Pančevo, Sre, 10/07/2019 - 09:15
Aleksandar StojkovićU Galeriji Doma omladine Pančevo u utorak, 9. jula, otvorena je izložba pod nazivom „Ikona – pripremni crteži“ Čedomira Milosavljevića.  Pančevac po rođenju, Milosavljević je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti, a kako je i sveštenik Srpske pravoslavne crkve, na otvaranju se pojavio onako kako ga i srećemo na ulicama našeg grada – u mantiji.

Posmatrajući radove koje je Milosavljević izložio, mi zapravo imamo privilegiju da zavirimo u deo umetnikove intime – njegovu pripremu za delo koje će biti javno prikazano. To je nesvakidašnja prilika, jer umetnik svoje skice i pripremne crteže čuva u nekakvom svom bloku daleko od očiju javnosti.

Milosavljević nam ovom prilikom dozvoljava da to vidimo, da priđemo bliže procesu stvaranja, u ovom slučaju, ikone. Nikako ne bi trebalo propustiti ovu priliku, priliku da vidimo odakle on počinje svoj proces ikonopisanja. Njegov crtež je jak, jednostavan, njegova linija je snažna i sigurna, a Milosavljevićevi pripremni crteži su već sami po sebi svojevrsno umetničko delo.

Divno je znati da je svoj umetnički put započeo u Školi crtanja Doma omladine Pančevo, a priča se da je baš Čedomir Milosavljević bio prvi polaznik Škole koji je upisao Akademiju.

Milosavljevićevi radovi biće izloženi naredne dve nedelje, pa preporučujemo da posetite ovu, po svemu neobičnu izložbu.

 

Izložba Čedomir Milosavljević
izlozba_cedomir_milosavljevicc75p6632.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti