• Počele prijave za radionice ‚‚Pesničenja“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 18. avgust – Organizatori FreeDom Art Festivala pozivaju sve zainteresovane da se prijave na radionice „Pesničenja” za mlade od 15 do 25 godina, koje će biti održane u okviru FreeDom Art Festivala 22. i 23. avgusta.

    Supkulturna iskustva (od rokenrola/panka/popa/hip-hopa do grafiti arta, stripa i videa) dopunjuju finalni oblik scenskog izvođenja i poeziju od bibliotečke dosade pretvaraju u buran javni događaj!

    Na radionicama „Pesničenja” svi prisutni ubrzo postaju autori i mogući izvođači. Radionice će voditi članovi redakcije „Pesničenja”, Dragan Protić, Ružica Dević i Filip Zarić.

    Prijave za učešće na radionicama „Pesničenja” možete poslati na [email protected]

    U četvrtak, 25. avgusta od 20.30 časova održaće se završna priredba na kojoj učestvuju svi polaznici radionice uz podršku i učešće gostiju-pesnika i „pesnica”. Nastupaju: Višnja Janošević, Kosmopesnikinje, (Filip) Montag, Zoran Trklja, Dunavski Buzukije, Imigrant: A.Josipović, Dejan Čančarević, Predrag Almažan, Đumbiroza, Billyjane, Vladimir Palibrk , uz još mnogo iznenađenja!

    Pogledajte kako to rade pesničari: https://www.youtube.com/watch?v=ZPlx-k_fcyA

    Više o programu:

    20.30h, Plato Milana Mladenovića, Dom omladine Pančevo

    PPP – Pančevačko Predjesenje Pesničenje

    Zašto smo otpisali poeziju?

    Ko može da je piše i gde da je čita?

    Poezija ulice, poezija ispod klupe, poezija iz džepa?

    Scensko-muzičko-filmski poetski eksperimenti?

    Poezija kao stav?

    „Pesničenje” – trening aktivne poezije, već skoro celu deceniju trasira novu šansu odavno otpisane poezije. Radionicama i nastupima po selima i gradovima, gerontološkm centrima i zabavištima, brdskim čukama i sportskim salama, kulturnim centrima i skvotovima, „Pesničenje” razbija predrasude o prisustvu poezije i generacijskom autorstvu novih stihova.

    „Pesničenje” uporno proba, kao na i svakom drugom treningu, da inicira hrabrost i znatiželju novih, često unapred samoisključenih autora, da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom publikom i neobeleženim prostorima. 

    PANČEVO, 18. avgust – Organizatori FreeDom Art Festivala pozivaju sve zainteresovane da se prijave na radionice „Pesničenja” za mlade od 15 do 25 godina, koje će biti održane u okviru FreeDom Art Festivala 22. i 23. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura