• Počeo „Džezić za vrtić“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mini koncertom u vrtiću „Bajka“ na Kotežu 2,  Dom omladine Pančevo, Kulturni centar Pančeva i PU „Dečja radost“, u ponedeljak 2. novembra, započeli su projekat  „U susret 18. džez festivalu – Džezić za vrtić“.

    Posle uspešno organizovane akcije pod nazivom „Koncert u vrtiću“, Dom omladine Pančevo i Kulturni centar Pančeva nastavljaju saradnju sa PU „Dečja radost“ Pančevo. Ideja ovih institucija je da putem ovakvih programa, najmlađi Pančevci osete dah gradskih manifestacija.

    Nakon nastupa u vrtiću „Bajka“ slede nastupi u vrtiću „Petar Pan“na Misi  (4. novembra) vrtiću „Pupoljak“ na Sodari (5. novembra).

    U vrtićima nastupa Nevena Račić.
    Nevena Račić, rođena 1985.godine, diplomirala je klavir sa ocenom 10 na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branka Penčića.
    Srednje muzičko obrazovanje je stekla u Muzičkoj školi ’’Jovan Bandur’’ u Pančevu gde je maturirala na tri odseka: klavir, u klasi prof. Jelene Dujmović; solo pevanje u klasi prof. Ljubice Živković i teoretski odsek. Na FMU 2003. godine, pored klavira, upisuje i solo pevanje u klasi profesorke Radmile Bakočević.
    Tokom školovanja učestvovala je i osvajala nagrade na brojnim saveznim, republičkim i međunarodnim takmičenjima: Laureat na takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Zemunu 2002. godine, a iste godine od Ministarstva kulture i sporta dobija priznanje za izuzetno talentovanog mladog umetnika. Osvaja prvu nagradu na takmičenju solo pevača ’’Dr Vojislav Vučković’’ 2002. godine i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju solo pevača ’’Lazar Jovanović’’ u Beogradu 2004. godine. Kao pijanista osvojila je treću nagradu na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2002. godine i treću nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista ’’Davorin Jenko’’ u Beogradu 2007. godine. Tako je radila sa eminentnim i izvrsnim svetskim pijanistima i pedagozima kao što su Ronan O’Hora (London), Jan Fransoa Antonioli (Švajcarska), Lidija Bizjak, Zorica Stošić. Učestvovala je na kursu džez pevanja koji je vodila Aria Hendrix (USA).
    Izvodila delove iz opereta i mjuzikla sa ansamblom „Operetika“.
    Pored klasične Nevena se bavi i džez muzikom. Član je internacionalnog sastava ’’Young Music Caravan’’, sa kojima je nastupala u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Austriji, na džez festivalu Nisvill, Jazz Festival Saalfelden u Austriji i Bansko Jazz Fest u Bugarskoj.
    Trenutno je korepetitor i profesor klavira u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura