Kultura

Počeo je Ex Teatar Fest

Pančevo, Sub, 25/06/2016 - 09:53
Mirjana Marić


PANČEVO, 24. jun – Premijernom izvedbom predstave „Posle kvarteta“, autora Milana Mađareva u dvorani „Apolo” Doma omladine, otvoren je 45. Ex Teatar Fest, najvažnija pozorišna manifestacija u Pančevu, ciji cilj je promocija eksperimentalnog tetra i teatarskih formi. 

„Velika mi je čest da ispred institucije Doma omladine po 45. put stojim ispred Ex Teatar Festa, festivala koji već 45 godina okuplja i promoviše glumce kako afirmisanih, tako i neafirmisanih pozorišta”, rekla je Marija Jević, direktorka Doma omladine. 

ex-teatar_1.jpg

 

Ex Teatar Fest je jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom u Pančevu, koja svojim trajanjem dokazuje koliko je vredna. Grad Pančevo, kao i svake godine podržao je ovu manifestaciju, a prema rečima Nemanje Rotara, gradskog većnika za kulturu i omladinu, eksperimentalni teatar i kritičko pozorište je ono što ovom društvu zaista nedostaje.

„Danas u doba sveopšte komercijalizacije, gde tržište nameće vrednosti, eksperimentalna umetnost našla se u nekoj senci. To naravno ne bi trebalo da se događa, zato ovaj festival, Ex teatar fest još više znači nama Pančevcima, koji imamo dugu tradiciju, ovakvog izraza. Izraz je uvek kritičan, a bez kritičnog pozorišnog izraza ne možemo oblikovati jedno normalno društvo”, rekao je Nemanje Rotar.

ex-teatar_3.jpg

 

Na drugoj lokaciji, u Ateljeu mladih Doma omladine, odigrana je monodrama „Ko je ko?” Marka Vukosava. 

Manifestacija će trajati do 26. juna, a biće izvedene još tri predstave.

Večeras od 20h, u Apolu biće odigrana predstava „Žaba”, po tekstu Geze Čata, koju će izvesti Senćansko mađarsko kamerno pozorište.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti