• Počinju 40. Rukopisi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 18. maja, počinje trodnevna manifestacija, promocija jubilarnih 40. Rukopisa – Zbornika poezije i kratke proze mladih sa prostora ex-YU.

    Ove godine Zbornik Rukopisi slavi jubilej – 40 godina od objavljivanja knjige koja predstavlja budućnost književnosti regiona, a nekadašnjih jugoslovenskih republika. Program je ove godine koncipiran kao tri dana druženja i razgovora o književnosti, te predstavljanja autora Rukopisa 40. Prvog dana u Beogradu, čita se u popularnom klubu ,,Polet“ zajedno sa aktuelnim i autorima prethodnih izdanja knjige. Druga dva dana u Pančevu, gde je glavni program u subotu, kada gosti iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne, ali i Srbije čitanju radove uvrštene u zbornik.

     

    18-20. maj 2017. Beograd / Pančevo

    18. maj

    19:30

    Klub ,,Polet“, Cetinjska 15, Beograd

    Promocija manifestacije i zbornika ,,Rukopisi 40″
    učesnici: Jasmina Topić, Dragana Mladenović, Srđan Gagić, Vule Žurić, pančevački i beogradski autori  zastupljeni u zborniku „Rukopisi 40“ i autori koji su se našli u prethodnim izdanjima Rukopisa.

     

    21.00

    DJ set / Master Flow

    Master Flow, DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji „Bendtronica“. Zvanični je muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine. Dj host je novosadske muzičke večeri JazzySad u kojoj kombinuje jazz-funk, modal, latino i disco trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer „Midnight JazzDance“ stejdža na renomiranom Nišvil džez festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestiznom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost dj beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu.

     

    19. maj

    19.00 – 20.00

    Dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo

     Tribina: Autoportet umetnika u mladosti – šta sve (ne)možeš na književnoj sceni kad si mlad?! Učesnici: Vladimir Tabašević, Bojan Vasić, Jasmina Topić, Srđan Gagić.

    Razgovor će voditi Vule Žurić.

    Nekolicina mladih autora probaće da odgovori na najzanimljivija i važna pitanja o poziciji mladih autora na književnoj sceni i o tome šta bi sve trebalo na toj sceni da funkcioniše bolje, a čime su zadovoljni.

     

     

     

    30′ mini pauza Narandžemovanje

     

    20.30 – 21.15

    Tribina: Nova crnogorska pesnička scena

    Predstavljanje najmlađe crnogorske književne scene. Učestvuju urednici i crnogorski autori Rukopisa 40. Specijalan gost: Slobodan Ivanović.

     

    21.15

    koncert: Narandžemovanje

    Grupa mladih muzičara iz Pančeva, učesnika nekoliko međunarodnih muzičkih projekata u saradnji sa udruženjem građana Narandžasti i Domom omladine Pančevo od septembra meseca 2016. godine organizuje jam session večeri u Dvorani Apolo. NaranDŽemovanje je zamišljeno kao veče “otvorenog mikorofona“ gde svi muzičari ali i ostali umetnici dobijaju mogućnost da se na kreativan i njima svojstven način predstave i podele svoju stvaralačku energiju. Svi su pozvani i svi su dobro došli.
     

    20. maj

    16.00

    Plato Milana Mladenovića/Mali klub Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10, Pančevo

    Književna radionica za autore i posetioce festivala

    Voditelj radionice: Vule Žurić
     

     

     

    19.00

    Dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo

    Otvaranje festivala: Nemanja Rotar, većnik za kulturu i omladinu Grada Pančeva,

    Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo

    19.15

    Promocija Rukopisa 40 – učestvuju urednici i autori iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije

    21.15

    Koktel i koncert iznenađenja

    U četvrtak, 18. maja, počinje trodnevna manifestacija, promocija jubilarnih 40. Rukopisa – Zbornika poezije i kratke proze mladih sa prostora ex-YU.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura