• Promocija knjige „Daće Bog, ako Bog da“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Promocija nove knjige „Daće Bog, ako Bog da“ Zorana T. Popovića održana je u utorak, 2. februara, u dvorani „Apolo“. 

    Za ovu knjigu Zoran T. Popović je dobio nagradu za najbolju knjigu satire u 2015. godini, a u „Apolu“ ju je predstavio zajedno sa Aleksandrom Baljakom, satiričarem iz Beograda. Bogata raznovrsnim sadržajem, a tematski razvrstana, knjiga predstavlja štivo koje nije lako i brzo ostaviti. 

    „Daće Bog, ako Bog da“ nije knjiga koja se može brzo i lako pročitati, i koja se može brzo i lako ostaviti. Ona kao da se pretvara u neki drugi žanr; u jednu veselu, a ujedno i bolnu, zamršenu, ironičnu priču, koja traje, a koja ima mnoštvo svojih negativnih, i nažalost, stvarnih junaka – istakao je Baljak. 

    Dvojica autora čitala su i svoje aforizme. Iz Popovićeve druge knjige, Baljak je pročitao: „Komunisti su se prerušili u demokrate, ali im varka nije uspela. Narod ih je prepoznao, i opet glasao za njih“, a od  svojih aforizama: „Nema onog ko ne voli Staljina. Nigde ga nema“, „Totalno sam se izopačio. Svaki put kada deci čitam priču o tri praseta, pođe mi voda na usta“, „Sutra nas čeka naporan dan. E, taj će se, vala, načekati“. 

    Zoran T. Popović, izdvojio je: „Uđi, Hanibale, i zatvori vrata. Ubi nas promaja“, „On je Bog i batina. Još jedan prikaz gomilanja funkcija“, „Ispovedite se u našoj crkvi. Nećete se pokajati“. 

    Književne večeri na kojima se neguje aforizam su, kako ističe Baljak, jedan fenomen, pošto one okupljaju veliki broj ljudi. Ljudi vole da dolaze na književne večeri aforističara, jer tu ima puno smeha.

    Ovo je bila prva promocija knjige „Daće Bog, ako Bog da“ u Pančevu, a ujedno i početak književnih večeri sa Zoranom T. Popovićem, koje će se priređivati tokom februara. Prvenstveni cilj njihovog održavanja jeste učvršćivanje aforizama, kao književne vrste, i poziv na šesti konkurs Festivala „Žaoka“. 

    Organizator književnih večeri je Dom omladine, uz podršku Ustanova kulture u naseljenim mestima. 

    Sledeće književno druženje sa Zoranom T. Popovićem biće održano 8. februara u Domu kulture Dolovo.

    Jelena Katana 

     

    Promocija nove knjige „Daće Bog, ako Bog da“ Zorana T. Popovića održana je u utorak, 2. februara, u dvorani „Apolo“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura