knjiga
Kultura

Promocija knjige “Neil Young – Teško izvojevan mir: san jednog hipika” i koncert benda LVC’z

Pančevo, Pon, 28/03/2016 - 13:31
Mirjana MarićU četvrtak, 31. marta u 20 časova u dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo biće održana promocija knjige “Neil Young - Teško izvojevan mir: san jednog hipika”, na kojoj će govoriti Vule Žurić, književnik, Momčilo Rajin, rok kritičar, Aleksandar Šurbatović, urednik izdavačke kuće "Dereta" i Ivan Umeljić, poštovaoc lika i dela Neil Young-a.

Legendarni muzičar i tekstopisac Neil Young iskrenim i duhovitim memoarima čitaoce vodi na gitarsko, hipnotičko putovanje kroz svoju karijeru koja traje više od 40 godina. Teško izvojevan mir sumira uspone i padove ovog jedinstvenog umetnika. Naročitu vrednost ovoj knjizi daje to što nije jedna od onih autobiografija rok zvezda na koje smo navikli.

Budući da ju je pisao Young lično, bez ghostwritera, ona je u stvari zbornik refleksija o ljubavi, muzici, drogama, porodici, a uz sve to dočarava i uzbudljive trenutke njegovog života: detinjstvo u Kanadi, učešće u rok bumu šezdesetih kao član bendova Buffalo Springfield i Crosby, Stills, Nash & Young i Crazy Horse, politički i ekološki aktivizam, kao i mnogobrojne lične izazove…

Svoju životnu priču Young ne pripoveda hronološki. Kroz opušteno ćaskanje s čitaocem, on pravi skokove: od vožnje u već legendarnom „Mortu”, preko projekta PureTone, do idiličnih trenutaka s porodicom na ranču Broken Arrow. Intimni ton ove knjige stvara utisak koji najbolje opisuje The Houston Chronicle: „Ovo je priča koju vam pripoveda dobar prijatelj u mračnom baru, uz pivo, tekilu i vrhunsku muziku iz džuboksa.”

Nakon razgovora nastupiće sastav “The LVC’z”.

Ulaz na program je besplatan.
MarketingNajnovije vesti