• Promocija knjige „Ukusi Deliblatske peščare“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U sredu, 14. septembra, u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Klastera Deliblatska peščara i Narodnog muzeja Pančevo biće održan niz programa u sklopu promocije nove knjige u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodnog muzeja Pančevo – „Ukusi Deliblatske peščare“.
     
    Promocija knjige biće održana u 17 časova u Deliblatskoj čardi nedaleko od jezera Kraljevac.

    Posle uspešnih i zapaženih knjiga „Ukusi Đerdapa“, „Ukusi Stare planine“ i „Ukusi Zlatibora“ kojima je u našoj i svetskoj javnosti predstavljena nematerijalna kulturna baština zaštićenih prirodnih dobara i najlepših delova Srbije, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokula) i Narodnog muzeja iz Pančeva, objavljena je i knjiga o kulturno-istorijskom i gastronomskom nasleđu najveće pustinje u Evropi – Deliblatske peščare.

    U sredu, 14. septembra, posetioci će imati priliku da jedinstvenom događaju u organizaciji Zaprokula dožive čari „evropske Sahare“ kroz bogat program, izložbu „Pesak, čovek, vetar“ o pošumljavanju i istorijatu ovog specijalnog rezervata prirode u Narodnom muzeju Pančevo. Potom sledi i  vožnja jezerom Kraljevac, poznatom po retkim vrstama riba i jezerske paprati, šetnja  do lokacije Čardak, gde se prikazuje lepota Deliblatske peščare u svoj svojoj raskoši. Uverićemo se u lepotu ukusa Deliblatske peščare degustacijom tradicionalnih jela u Deliblatskoj čardi, a za kraj će uslediti promocija knjige „Ukusi Deliblatske peščare.

    Na ovoj dvojezičnoj knjizi (srpski i engleski), urednika Dejana Zagorca, sarađivali su i predstavnici brojnih kulturnih, državnih, nevladinih i turističkih organizacija iz Južnog Banata kao što su Narodni muzej Pančevo, Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančevo, Vojvodina šume, Prirodnjački muzej iz Beograda, Klaster Deliblatske peščare, Turistička organizacija Kovin, brojna udruženja žena, ugostitelji i entuzijasti koji su udružili svoje snage da bismo sada dobili ovu lepu i značajnu publikaciju. U sklopu promocije ovog izdanja, predstavićemo bogatu  kulturno-istorijsku, šarenoliku etnografsku i gastronomsku baštinu, zanimljivom turom kroz ove predele.

    Objavljivanje knjige omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

     

     

    U sredu, 14. septembra, u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Klastera Deliblatska peščara i Narodnog muzeja Pančevo biće održan niz programa u sklopu promocije nove knjige u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodnog muzeja Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]