Kultura

Promocija "Pančevačkog almanaha 02" u Narodnom muzeju

Izvor: 
013info Pon, 23/01/2023 - 16:56„Gde god da se nalazite, kada budete otvorili ovu knjigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad“ – tako glasi geslo ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.
 
Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku grada Pančeva. Pored ostalog, tu su tekstovi Vase Pavkovića, Miroslava Žužića, Jasmine Topić, Miloša Nikolića, kao i fotografije Dejana Gaćeše, Radovana Đerića, Gorana Nikolića, te radovi Larise Ackov, Aleksandra Alimpića, Saše Rakezića i drugih. Esteske podatke, činjenice i narativ u knjigu je uobličio Zoran Penevski, pisac, scenarista i prevodilac.
 
Prvi broj je dobio nagradu ULUPUDS-a na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2018. godine, kada je rečeno da je ova „publikacija koja se obraća emocijama svakog ko ovu knjigu uzme u ruke i koja svog čitaoca poziva na krstarenje ovim gradom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u njemu kriju“.
 
Promocija "Pančevačkog almanaha 02" održaće se u sredu, 25. januara, s početkom u 19h, u Narodnom muzeju Pančeva.MarketingNajnovije vesti