• Promocija romana „Minijature” u pančevačkoj Biblioteci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Gradskoj biblioteci Pančevo u četvrtak, 2. juna sa početkom u 19 časova, biće održana prva promocija romana „Minijature”.

    Na promociji će govoriti istoričarka Ivana B. Spasović,  urednik i izdavač Milan Trpković i autorka Aleksandra Mihajlović, dok će razgovor moderirati Anja Ivačković, saopšteno je iz Izdavačke kuće “Ključ izdavaštvo”.

    Minijature su saga o juvelirskoj porodici i njenim vezama sa dvorovima, manastirima i samostanima, o porodičnim tajnama, moći jednog prstena, zločinima i snazi žena. Roman, koji i sam postaje junak knjige, premostio je meridijane i doba da bi spojio nekoliko izuzetnih žena, od srednjovekovnih, preko onih iz XIX veka, do danas.

    Pred očima čitaoca smenjuju se nemiri, lirika i misaonost. Od prologa i podele uloga do božanstvene pesme na kraju, od zapleta do tužne katarze, ovaj roman je i drama. Prelazi u naraciji su zanimljivi, kao i oni u jeziku, od arhaičnog do savremenog.

    Aleksandra Mihajlović je završila Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorand je na istom fakultetu. Aleksandra je i spisateljica, a predaje i književnost u Gimnaziji ,,Uroš Predić”, u Pančevu.

    Objavila je dva romana: ,,Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje.” (2012) i „Кroz prstohvat cimeta” (2015) godine, knjigu za decu i mlade: ,,Sofijine mudrorije s Markom Кraljevićem (2019), kao i zbirke pesama: ,,Ne znam šta bi drugo moglo da nas veže” (2016) i ,,Juče sam imala susret sa sobom” (2021).

     

    U Gradskoj biblioteci Pančevo u četvrtak, 2. juna sa početkom u 19 časova, biće održana prva promocija romana „Minijature”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura