Ohrabrenja Zograf
Kultura

Promocija strip albuma “Ohrabrenja” Aleksandra Zografa u Pančevu i izložba

Izvor: 
KomunkArt Pon, 09/12/2019 - 22:07U petak, 13 decembra u 20 sati, u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu) biće predstavljen novi strip album “Ohrabrenja” renomiranog autora Saše Rakezića (alias Aleksandar Zograf), koji je ove godine objavila izdavačka kuća “9. dimenzija” iz Banjaluke. 

Tom prilikom će biti otvorena i izložba odabranih strip tabli iz ove knjige, koja će trajati do 13. januara. Strip album će na predstavljanju biti dostupan posetiocima po promotivnim cenamaa, a ulaz na događaj je besplatan.

O motivaciji za objavljivanje strip albuma, Zograf kaže:

- „Bilo mi je važno da svoje radove objavim u knjigama i publikacijama različitog formata i obima – mislim da je to veoma bitno za život stripa. Između ostalog, počeo sam da sabiram i objavljujem kolekcije stripova iz Vremena, po hronološkom redosledu, i oni su se našli u ovoj knjizi“.

O sadržaju strip albuma autor dodaje:

- „To je još jedan presek kroz teme kojima sam se bavio, iz nedelje u nedelju – ovog puta, u periodu od avgusta 2013. do maja 2015. Sve te strip storije trebalo bi da budu ohrabrenje,  pokretač  za nekog ko razmišlja na sličan način, i koji u tome pronalazi nekakav smisao“. 

Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf objavljuje u domaćoj periodici od osamdesetih godina. Počev od devedesetih godina pretežno objavljuje u inostranstvu. Do sada je objavio pedesetak knjiga stripova u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Japanu, Nemačkoj i u mnogim drugim zemljama. Od 2003. godine redovno objavljuje u listu VREME dve strane stripa u boji nedeljno. Selektor je strip programa pančevačkog Nova Festivala, a od septembra 2019. i savetnik galerije agencije KomunikArt. Živi i radi u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti