• Proslava jubileja Doma omladine Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dom omladine Pančevo proslaviće 40 godina rada koncertom kamernog ansambla „Kamerata”, koji će se održati u petak, 18. decembra, u 20 časova, u dvorani „Apolo” Doma omladine. Na programu je tango muzika Astora Pjacole, a ulaz na koncert je besplatan.

    Dom omladine Pančevo osnovan je 1975. godine kao ustanova kulture čiji je osnivač bila Opština Pančevo. Zadatak ove ustanove je bio da organizuje edukativne i kulturno-zabavne programa za mlade u Pančevu.

    „Dom omladine je trebalo negde da se smesti i ljudi iz Komiteta omladine i vlasti su ocenili da je zgrada Ruske bolnice najzgodnija. Oni su dobro ocenili da bi trebalo da se napravi jedna kompleksnija kulturna ponuda za mlade, da se na bolji način podstiče i razvija talenat kod određenih struktura, i da se postigne veći nivo u sferi omladinske zabave i omladinskog kreativnog delovanja.“, rekao je Stojan Boškov, prvi direktor Doma omladine Pančevo.

    Od dana osnivanja  pa do danas, zaživele su značajne manifestacije koje su postale tradicija Doma omladine, a koje i sada pronose dobar glas o Pančevu, među kojima izdvajamo: pozorišni festival „Ex-Teatar Fest”, „Etno glas”, „In Treš Festival”, „FreeDom Fest”, kao i projekte „Škola crtanja”, zbornik poezije „Rukopisi”, omladinski informator  „Draft”.

    „“Dom omladine Pančevo predstavlja primer dobre prakse u Srbiji, kako udruženja i organizacije mladih funkcionišu i kako rade. To nam jeste cilj i želja i za budućnost, da svi mladi koji su korisnici Doma omladine a i oni koji to nisu, mogu tačno znati koje sadržaje mogu naći u Domu omladine.“ , rekla je Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

    Kamerni orkestar „Kamerata“ je osnovan 2010 godine. Osnovni princip ovog orkestra je visok kvаlitet izvođenjа i predstаvljаnje nаjtаlentovаnijih mlаdih umetnikа Srbije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]