Foto: Elektra Dance studio
Kultura

Šest medalja za "Elektru" na Festivalu modernog plesa "Sirmium Dance Open" (FOTO)

Pančevo, Pon, 06/03/2017 - 15:36
Mirjana Marić

Plesni klub „Sirmium dance“ bio je domaćin trećeg Festivala modernog plesa "Sirmium Dance Open" koji je održan u nedelju, 5. marta u PSC „Pinki“  u Sremskoj Mitrovici. Ove godine je učestvovalo 750 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a takmičari iz Pančeva osvojili su šest medalja i jednu specijalnu nagradu.

Plesači Elektra Dance studija iz Pančeva osvojili su tri prva mesta za kategoriju mini i children u modernom baletu, art dance i open dance, dva druga mesta za hip hop i open dance u kategoriji children i prvo mesto za moderan balet u kategoriji children.

Specijalnu nagradu za moderan balet je dobila koreografija u formaciji od 15 plesača. Nagrada podrazumeva besplatnu kotizaciju za učešće na Međunarodnom prvenstvu koje će biti održano početkom juna u Budimpešti. Koreograf nagrađene koreografije je Ivana Pavlica.

Foto: Elektra Dance studio
takmicenje-ples_4.jpg

Foto: Elektra Dance studio
takmicenje-ples_7.jpg

takmicenje-ples_2.jpg

Foto: Elektra Dance studio
takmicenje-ples_5.jpg

Plesni klub Elektra takmičio se sa ukupno šest grupa i 69 plesača iz Pančeva, Starčeva i Jabuke. Koreografi prvoplasiranih i drugoplasiranih plesnih tačaka su Zorica Poznan i Ivana Pavlica.

Na ovogodišnjem takmičenju plesači su se takmičili u više plesnih disciplina kao što su klasičan balet, moderan balet, jazz stil, art dance, hip-hop, street dance, belly dance. Takmičari su nastupali po uzrasnim kategorijama - baby do 6 godina, mini do 9 godina, deca do 13 godina, juniori do 16 godina i seniori od 17 godina pa do 40 godina.

Foto: Elektra Dance studio
takmicenje-ples_1.jpgMarketingNajnovije vesti